Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK ve Avrupa Birliği tarafından yürütülecek çalışan anne desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu! 7.000 anneye 12 ay süreyle yapılacak olacak bu destek ödemeleri hakkında başvurular şimdiden 12.246 kişiye ulaştı. Peki, çalışan anne desteği ne kadar? Şartları neler? Başvuru nasıl yapılır? Tüm bilgileri aktarıyoruz…

Kadın istihdamının desteklenmesine yönelik AB destekli yürütülen projeye yoğun ilgi bulunuyor. Çalışan annelere destek kapsamında başlatılan projede başvuru detayları merak ediliyor. Çalışan anne desteği 2024 projesi hakkında başvuruların nereden yapılacağına, destek tutarının ne kadar olduğuna dair tüm detayları aktarıyoruz. İşte ayrıntılar…

Calisan Anne Destegi

SGK Çalışan Anne Desteği Hakkında

Kayıtlı kadın istihdamının artırılmasına ve desteklenmesine yönelik SGK tarafından Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen Çalışan Anne Desteği hakkında bilgiler merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projeye dair detayları paylaşırken, kısa sürede 12.246 kişinin başvurmasıyla projeye olan ilgi artış gösteriyor.

Çalışan Anne Desteği, SGK ve Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen, çalışan annelerin desteklenmesine yönelik 0-24 aylık çocuğu olanların başvurabildiği, 15.3 milyon Euro’luk bir projedir. Ankara, İzmir ve İstanbul kapsamında düzenlenen bu projeden 7 bin annenin faydalanması bekleniyor. Belirli şartlarla başvuruların alındığı çalışan anne desteği ne kadar sorusunu detaylı olarak yanıtlıyoruz.

Whatsapp Image 2024 06 06 At 12.37.42

Çalışan Anne Desteği Ne Kadar?

Çalışan anne desteği 2024 başvurularıyla ilgili olarak en çok merak edilenlerden birisi, destek tutarının ne kadar olduğuna yönelik gerçekleşiyor. Çalışan anne desteği ne kadar sorusuna yanıt olarak bakanın yapmış olduğu açıklamalara göre 325 euro olduğu belirtilmektedir. Bu tutar, başvuru kabul tarihinden itibaren güncel kurlara göre ilgili hesaplara 12 ay boyunca yatırılacaktır.

Çalışan anne desteği ne kadar sorusunun yanıtı olan 325 euro, güncel kurlarla birlikte 11.450 TL tutarına denk geliyor. 12 aylık süre boyunca faydalanılabilecek bu proje, İzmir, İstanbul ve Ankara’da 0-24 ay arası çocuğu olan çalışan anneleri kapsıyor.

Calisan Anne Destegi 4

Çalışan Annelere 325 Euro Destek Şartları Nelerdir?

Kadınların çalışma hayatına dahil olmasını ve kayıtlı istihdamı artırmayı amaçlayan AB destekli Çalışan Anne Desteği projesine yönelik başvuru şartları da açıklandı. Çalışan anne desteği ne kadar sorusunu araştıran birçok kişi, bu sosyal yardım projesinin şartlarını merak ediyor.

Çalışan annelere 325 euro destek şartları şu şekildedir:

  • İstanbul, İzmir, Ankara şehirlerinde ikamet ediyor olmak,
  • SGK kapsamında çalışıyor olmak,
  • 0-24 ay arası yaşta en az bir çocuğa sahip olmak.

Çalışan annelere 325 euro başvuru şartlarına dair detaylar bu şekilde. Bakanlıktan tarafından yapılacak açıklamaya göre başvuru kapsamına dair detaylar paylaşılacaktır. Gelişmeleri takip ediyoruz ve anlık haber akışına göre güncel bilgileri bu sayfa üzerinden elde edebilirsiniz.

Calisan Anne Destegi 8

Çalışan Annelere 325 Euro Destek Başvurusu Nasıl Yapılır? e-Devlet Aşamaları…

Çalışan anne desteği ne kadar sorusuyla birlikte başvuru şartları ve başvuruların nereden yapıldığı da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Çalışan anne desteği başvuru şartlarını taşıyan kadın çalışanlar, öngörülen başvuru şekilleriyle ilgili aşamaları tamamlayabilmektedir.

Çalışan anne desteği şartlarını taşıyorsanız aşağıdaki bağlantı yardımıyla başvuruları tamamlayabilirsiniz. Çalışan annelere 325 euro destek e-Devlet başvurusu olarak araştırmalar yapılsa da ilgili projeye katılım başvuruları, SGK’nın web sitesi üzerinden e-Devlet girişi yapılarak gerçekleştirilmektedir.

  • Çalışan Annelere 325 Euro Destek Başvurusu için SGK bağlantısındaki adımları tamamlayabilirsiniz.

Şimdi çalışan anne desteği ne kadar araştırması yapan anneler için bu desteğin nasıl alınabileceğine dair detayları paylaşalım…

Çalışan Annelere 325 Euro Destek Nasıl Alınır?

Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığı yapan kişilerin teşvikini amaçlayan, aynı zamanda kayıtlı kadın istihdam oranını artırmayı hedefleyen Avrupa Birliği destekli SGK Çalışan Anne Desteği başvuruları, online olarak SGK’nın ilgili web sitesinden, e-Devlet bilgilerinin girilmesiyle birlikte alınmaktadır. Çalışan anne desteği ne kadar sorusunu araştıran birçok kişi, başvuru yöntemlerine dair detayları merak ediyor.

Çalışan anne desteği başvuru şartlarını karşılıyorsanız, SGK’nın “Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Proje Portalı” sayfasına e-Devlet bilgilerinizle giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra Çalışan Anne Desteği sayfasına giriş yaparak, ilgili aşamaları tamamlamanız gerekir. Form vb. bilgilerde doğru bilgileri girdikten sonra, başvurunuzu tamamlayabilir, değerlendirme sonuçlarını bekleyebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu, çalışan annelere 325 euro desteği başvurularıyla alakalı değerlendirme yaparak başvuru yapanları sonuçlarla ilgili olarak bilgilendirmektedir. Onay almanız halinde 12 ay süre boyunca her ay 325 euro (11.450 TL) ödeme alınacaktır. Ödemelerin ise PTT ya da başvuranların belirteceği banka hesaplarına yapılması bekleniyor.

Calisan Anne Destegi 5

Sıkça Sorulan Sorular

Çalışan anne desteği ne kadar sorusuna benzer, merak edilen diğer soruları yanıtladık:

1- SGK'nın uygulamaya koyduğu çalışan anne desteği ne kadar?

SGK ve Avrupa Birliği tarafından yapılan çalışan anne desteği ödemeleri, 12 aylık süre boyunca her ay 325 euro olarak belirlendi. Bu tutar, güncel kurlar itibariyle 11.450 TL’ye denk gelmektedir. İstanbul, İzmir ve Ankara şehirlerinde yürütülen projeden 3500’ü çalışan anneler, 3500’ü eğitimli – sertifikalı çocuk bakıcıları olmak üzere toplamda 7 bin kişinin faydalanması bekleniyor.

2- Çalışan anne desteği şartları nelerdir?

Çalışan annelere 325 euro desteğinden faydalanabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. İstanbul, İzmir ve Ankara’da ikamet eden anneler, SGK kapsamında çalışıyor olmaları ve 0 – 24 ay arası yaşta bir çocuğu olmaları durumunda bu destek kapsamından faydalanabilecek.

Çalışan anne desteği ne kadar sorusuyla ilgili olarak güncel gelişmeleri sizler için takip ediyoruz. Farklı bir açıklama gelmesi halinde bu sayfa üzerinden bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca konuyla ilgili sorularınızı yorumlar aracılığıyla sorabilir, deneyimlerinizi aynı kanal aracılığıyla paylaşabilirsiniz