Mor'un vefatını DEM Parti Meclis ve MYK Üyesi, Göçmen ve Mülteciler Komisyonu Eş Sözcüsü Murad Mıhçı X hesabından duyurdu. Mıhçı, "Ah Ararat ağparik ayıp ettin. Ah abi işimiz vardı, daha memleketi, Fener'i kurtaracaktık, sana inanamıyorum. Ne acelen vardı. Çok üzgünüm çok!" ifadelerini kullandı.

Ararat Mor Kimdir?

Ararat Mor, 1966 yılında İstanbul'da doğdu. Oyunculuk kariyerine tiyatroda başladı ve "Meyhanede" ve "Nerede Kalmıştık?" gibi oyunlarda rol aldı. Sinemaya geçişinin ardından "Takva", "Bahtı Kara", "Kollama", "Elde Var Hayat", "Sevgi Bağlayınca", "Krallar Kulübü", "Çırağan Baskını", "Urfalıyam Ezelden" ve "Abluka" gibi filmlerde rol alarak adını duyurdu.
 Ararat Mor'un Rol Aldığı Filmler ve Diziler

Mor, sinema filmlerinin yanı sıra birçok dizi filmde de rol aldı. "Gülbeyaz", "Sonbahar", "Zoraki Başkan", "Geniş Aile", "Son", "Kalbim Dört Mevsim", "Hayat Devam Ediyor", "Elde Var Hayat", "İşler Güçler", "Merhaba Hayat", "Benim İçin Üzülme", "Bir Aşk Hikayesi", "Güzel Ve Çirkin", "Fatih", "Bir Yusuf Masalı", "Zeytin Tepesi", "Fatih Harbiye", "Urfalıyam Ezelden" gibi dizilerdeki performansıyla izleyicilerin gönlünde taht kurdu.