Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda 'Nihal Candan' olarak tanınan ablası Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 22 kişi hakkında 'suç örgütüne üye olmak' ve 'dolandırıcılık' gibi suçlardan iddianame hazırladı.

15 GÜN ÖNCE MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

İddianamede, 38 müşteki ve bir müşteki şüpheli yer aldı. İddianame, 15 gün önce Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Ancak mahkeme, iddianamedeki eksiklikler nedeniyle dosyayı savcılığa geri iade etti.

BAHAR VE NİLAH CANDAN KARDEŞLERE CEZA İSTENDİ

İddianamede, Alisya Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Gülnihal Çiçek için ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun suç örgütünün liderleri olduğu belirtildi.

MAHKEME İDDİANEMEYİ GERİ İADE ETTİ

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre; hazırlanan iddianame 15 gün önce Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemede incelenen iddianameyle ilgili eksiklikler görüp mahkeme iddianameyi kabul etmeyerek savcılığa iade etti.

NİHAL CANDAN TAHLİYE OLMUŞTU

Bahar ve Nihal Candan, 16 Kasım 2023'te 'suç örgütüne üye olma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Nihal Candan, sağlık sorunları nedeniyle 37 kiloya düşünce tahliye edildi. Bahar Candan ise cezaevinde kendini yaralayıp zarar verdiği için Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk edildi ve tedavisinin ardından cezaevine geri gönderildi.