CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Menderes Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen halk buluşmasında İzmir halkına hitap etti. Tugay, "İzmir Cumhuriyetin şehridir, kurtuluşun, kuruluşun, Atatürk'ün, Atatürkçülerin şehridir. Biz vatanımıza, milletimize sevdalıyız" dedi.

Tugay, İzmir'de yaşayan herkesin daha mutlu olması için yola çıktığını belirterek, "Emek harcayan herkes emeğinin karşılığını alsın istiyoruz. Onurumuzu inciten her türlü yanlış yönetime karşı buradayız" dedi. Konut sorununa çözüm olarak en az 25 bin konut yapma sözü verdi ve İzmir'de üreten, çalışan herkesin yanında olacaklarını vurguladı.

Özellikle çiftçilere yönelik soğuk hava depoları yapılacağını, köy yollarının asfaltlanacağını belirten Tugay, "Tarihe Cemil Tugay olarak geçeceğim, beni böyle hatırlayacaksınız" ifadeleriyle, İzmir için verdiği sözlerin altını çizdi. Ayrıca, aç olanlara yemek, barınma imkanı sağlanacağını ve parası yetmeyen öğrencilere burs verileceğini duyurdu.

Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek de, Menderes'in sorunlarını çok iyi bildiklerini ve 1 Nisan'dan itibaren çalışmalara başlayarak Menderes'i güzel günlere taşıyacaklarını ifade etti. Çiçek, "Alacağımız rekor oyla Menderes'te CHP'nin bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz" diyerek, seçimlere olan inancını dile getirdi.