İzmir'in Karşıyaka ilçesinde başlayarak geniş bir alanda yayılan orman yangınları tüm gece devam etti. Karadan ve havadan yapılan müdahaleler sonrası büyük ölçüde kontrol altına alınan yangınlar hakkında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay açıklama yaptı.

"Henüz tam anlamıyla kontrol altına alınmadı" diyen Tugay, son durumu aktarırken yerleşim yerleri için bir tehlike bulunmadığını belirtti.

Cemil Tugay, X hesabından yangına dair görüntüler de yayınlarken şu ifadeleri kullandı:

"Karşıyaka Yamanlar bölgesinde başlayan ve kentimize büyük acılar yaşatan orman yangını gücünü kaybetmiş olsa da ne yazık ki henüz tam anlamıyla kontrol altına alınmadı. İlgili kurumlar ve belediyemizin tüm birimleri ile sahada söndürme çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Şu anda yerleşim bölgelerini tedirgin edecek bir yangın yok.

Örnekköy'de bulunan küçük sanayi sitesinde yangından etkilenen esnafımızla bir araya geldik. Ekmek tekneleri zarar gören esnafımızın her zaman yanındayız. Onları yalnız bırakmayacağız.

Yangının en çok etkilediği yerlerden biri olan Sancaklı Köyü'nü ziyaret ettik. Yurttaşlarımızın kayıplarını en hızlı şekilde onarmak için elimizden geleni en kısa sürede yapacağız."