Haber: Ahmet ÜNSAL/ Manisa

Yunusemre ilçesi Malta semtinde bulunan Malta Camii'ndeki cenaze namazına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, AKP MKYK üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AKP İl Başkanı Salih Hızlı, Vali yardımcısı Aydın Memük, CHP İl Başkanı İlksen Özalper, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, Şoförler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Haydar İzci, Balkan Göçmenleri Dernek Başkanı Altan Hafız İsmailoğlu, Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bugay, STK başkanları, Türkiye’nin birçok ilinde oturan Makendon vatandaşlar ve sevenleri katıldı.

Manisa’da Makedonya Derneği'nin Kurucusuydu

Geçtiğimiz hafta arkadaşları ile birlikte ziyaret için gittiği Baba ocağı Makedonya’da 69. yaş gününü kutlayan Cevdet Cömert, geçirdiği kalp krizi sonrasında kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak yaşama veda etti. Cevdet Cömert’in ölümü Makedonya’da ve Türkiye’de büyük üzüntü yarattı. 

Cevdet Cömert Kimdir?

11 Temmuz 1955 yılında Maledonya Boletin şehrinde dünyaya gelen Cevdet Cömert, babası Makedonya’dan Manisa'ya göç etti.

Babasının Almanya’ya işçi olarak gitmesi ile bir süre Almanya’da kaldı. Aktif geçen yaşamında Makedonya dan Manisa’ya gelen Türk göçmemlerinin kültürünü ysşatma derneğini  1980 yııllarda kurucu başkanı oldu.

Doğru Yol partisinde ilçe yöneticiliği  ve bir dönem Manisa belediye meclis üyeliğine seçildi 
Manisa makedoya Göç-Der’in uzun yıllar başkanlığını üstlendi.

Bir süre dernek başkanlığına ara veren Cevdet Cömert, son yapılan genel kurulda istek üzerine yeniden başkan seçildi. 4 yıl önce doğduğu Boletine şehrinde ev yaptı, Makedonya'dan çifte vatandaşlık hakkını aldı.

1.5 ay önce eşi ile birlikte Makedonya'da yazı geçirmek için Boletin'e taşındı. Burada dostları ile birlikte geçtiğimiz hafta 69. yaş gününü kutladı. 19 Temmuz sabahı bahçesinde çalışırken geçirdiği kalp krizi geçirdi. Mavrova Hastanesi'ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Cevdet Cömert’in cenazesi Kırtık Mezarlığındaki aile kabristanlığında toprağa verildi.