Çevik kuvvet polislerinin maaşı, her yıl gerçekleşen memur maaş zamları sonrasında merak edilmektedir. Yeni dönemde açıklanan memur zammı sonrasında da en çok merak edilen maaş başlıklarından birisi çevik kuvvet maaşı 2024 bilgileridir. Çevik kuvvet maaşları ne kadar oldu? Bu soruyu detaylı bir şekilde sizler için yanıtlıyoruz.

Çevik kuvvet polisi maaşının hesaplanması, diğer polislerden farksızdır. Buna göre kıdem derece, görev yapılan yer, mezuniyet derecesi, unvan gibi farklı birçok faktöre göre maaşlar belirlenmektedir. Çevik kuvvet nasıl olunur sorusunu da ek olarak sizler için yanıtlıyoruz. Çevik kuvvet polisinin maaşı ne kadar? Yeni başlayan ve doğuda gibi seçeneklerle işte detaylar…

Cevik Kuvvet Maasi

Çevik Kuvvet Maaşları Ne Kadar Oldu? 2024 Bilgileri

Çevik kuvvet biriminde görev yapan polisler, temel olarak gösteri ve yürüyüşlerde, her türlü basın açıklamasının yapıldığı yerlerde, miting vb. toplantı alanlarında mevcut yetkileri çerçevesinde hizmet vermektedir. Polis kadrosunda en fazla alımın yapıldığı çevik kuvvet birimi, personel sayısının fazla olması nedeniyle maaşıyla merak ediliyor. Çevik kuvvet maaşı ne kadar oldu? En düşük ve en yüksek olacak şekilde açıklıyoruz.

Çevik kuvvet maaşları 2024 yılında memur zam oranları çerçevesinde yükseltilmiştir. Türkiye şartlarında iyi bir maaş alan çevik kuvvet personellerinin maaşları, genel anlamda görev yaptığı yer, medeni hal, çocuk sayısı, mezuniyet derecesi, kıdem derece, ek tazminatlar gibi farklı kriterlere göre belirlenmektedir. İşte doğuda, yeni başlayan çevik kuvvet polis maaşının zamlı bilgileri…

Çevik Kuvvet Maaşı 2024: Yeni Başlayan, Doğuda…

Çevik kuvvet biriminde polislik mesleğini icra eden personellerin maaşı, daha çok görev yeri esas olmak üzere kıdem ve dereceye göre belirlenmektedir. Görev yerleri arasında doğu bölgelerinde görev yapan personeller daha yüksek maaş almaktadır. Kıdem ve derece ise mezuniyet seviyesi ile belirlenmektedir. İşte güncel zamlı maaş bilgileri…

Çevik kuvvet maaşı 2024 yılındaki güncel zamlarla birlikte aşağıdaki gibidir:

En Düşük Çevik Kuvvet Maaşları

43.000 TL

En Yüksek Çevik Kuvvet Polis Maaşları

46.000 TL

Doğuda Çevik Kuvvet Maaşı

46.000 TL – 49.000 TL

Yeni Başlayan Çevik Kuvvet Polis Maaşı

43.000 TL

NOT: Çevik kuvvet maaşları, ilgili personelin medeni durumu, çocuk sayısı, eğitim derecesi ve diğer ek tazminat bilgilerine göre değişiklik gösterebilecektir. Bu nedenle maaşların, personel bazlı olarak güncel bir şekilde hesaplanması önem arz etmektedir.

Çevik kuvvet alımına dair haberlerin yakından takip edildiği günümüzde, maaşlar da bir diğer araştırma konusudur. Şimdi tablodaki verileri detaylı olarak inceleyelim…

Cevik Kuvvet Maasi 3

1- Yeni Başlayan Çevik Kuvvet Polis Maaşları

Çevik kuvvet polisleri, ilgili eğitim sürecini tamamladıktan sonra belirlenen kıdem ve dereceyle atandıkları yerde göreve başlamaktadır. Yükseköğrenim mezunu çevik kuvvet personelleri, 8/1 kıdem derecesiyle göreve başlar. Bu bakımdan çevik kuvvet maaşının yeni başlayan açısından incelenmesi önem arz etmektedir.

Yeni başlayan çevik kuvvet polis maaşı 2024 yılında aşağıdaki gibidir:

  • Göreve 8/1 derecesiyle yeni başlayan bir çevik kuvvet polisi, ortalama olarak 43.000 TL maaş almaktadır.
  • Başlangıç maaşı, doğu bölgelerinde ya da diğer ek tazminatların geçerli olduğu görevlerde daha fazla olacaktır.

2- Doğuda Çevik Kuvvet Maaşı 2024

Çevik kuvvet maaşları söz konusu olduğunda doğu tazminatı da ayrıca merak ediliyor. Doğuda görev yapan çevik kuvvet polisleri, batıda görev yapanlara göre daha fazla maaş almaktadır. Ancak doğu tazminatının tam tutarı bilinmemektedir. Bu nedenle doğuda çevik kuvvet polislerinin maaşının ayrıca incelenmesi gerekebilir.

Doğuda çevik kuvvet maaşı 2024 yılı itibariyle şu şekildedir:

  • Doğu bölgelerinde görev yapan çevik kuvvet polisleri, deneyim süresi ve birçok faktöre göre değişmekle birlikte ortalama olarak 46.000 TL – 49.000 TL arasında maaş almaktadır.

Cevik Kuvvet Maasi 4

3- En Düşük – En Yüksek Çevik Kuvvet Polisi Maaşı

Çevik kuvvet maaşı güncel zamlarla birlikte iyi bir seviyeye yükselirken, maaşları merak eden vatandaşlar, daha çok en düşük ve en yüksek şeklinde araştırma yapmaktadır. En düşük ve en yüksek polis maaşlarıyla paralel bir şekilde ilerleyen çevik kuvvet maaşları, genel anlamda iyi seviyededir diyebiliriz.

En düşük ve en yüksek çevik kuvvet polis maaşı şu şekildedir:

  • Çevik kuvvet olarak görev yapan polislerin en düşük maaşı ortalama olarak 43.000 TL, en yüksek maaşı ise ortalama olarak 49.000 TL civarındadır.

2024 çevik kuvvet maaşlarına dair güncel bilgileri aktardık. Şimdi kısaca maaşları etkileyen faktörleri inceleyelim.

Cevik Kuvvet Maasi 5

Çevik Kuvvet Maaşını Etkileyen Faktörler

Çevik kuvvet olarak görev yapan polislerin maaşı, çeşitli kriterlerin dikkate alınmasıyla belirlenmektedir. Özellikle yeni başlayan düzeyinde çevik kuvvet maaşı, eğitim derecesine bağlı olarak belirlenen kıdem derece ile yakından ilişkilidir. Peki, çevik kuvvet maaşlarını etkileyen faktörler nelerdir? İşte yanıtı:

  • Kıdem ve Derece
  • Eğitim Seviyesi
  • Yabancı Dil
  • Mesleki Yeterlilik ve Beceriler
  • Görev Yapılan Yer
  • Medeni Hal
  • Çocuk Sayısı
  • Ek Tazminatlar
  • Açıklanan Memur Zam Oranları

Yukarıdaki faktörlere göre maaşlar belirlenirken, memur zam oranlarının temel belirleyici rolde olduğunu belirtmek gerekiyor. Şimdi çevik kuvvet nedir, ne iş yapar sorularını kısaca yanıtlayalım.

Çevik Kuvvet Nedir? Ne İş Yapar?

Çevik kuvvet maaşı 2024 bilgilerini paylaştıktan sonra kısaca bu mesleğe dair bilgileri aktarıyoruz. Çevik kuvvet nedir? İşte yanıtı…

Çevik Kuvvet, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı bir birim olarak kanunlar çerçevesinde toplantı, gösteri ya da yürüyüşlerde düzenin sağlanması, bununla birlikte sportif faaliyetler, siyaset mitingleri, her türlü basın açıklaması gibi toplumsal olaylarda gerekli düzeni sağlaması ve müdahale edilmesi için kurulan bir özel birimdir.

Çevik Kuvvet ne iş yapar? İşte çevik kuvvet polisinin görev ve yetkileri:

  • Kanuna uygun şekilde gerçekleştirilen toplantı ve yürüyüşlerin güvenliğini, aynı zamanda düzenini sağlamak,
  • Kamu düzenini bozabilecek yapıdaki toplumsal olayların meydana gelmesi muhtemel yerlerde önleyici tedbirler almak ve uygulamak,
  • Lokavt ve grev sırasında iş yeri işgalinin önüne geçmek ya da olası tahribatı önlemek,
  • Kanuna aykırı şekilde oluşan meydan ya da sokak hareketlerini önlemek,
  • Toplumsal olaylarda vatandaşların maddi ya da manevi haklarını tecavüzden korumak,
  • Kanuna aykırı bir şekilde gerçekleştirilen olayları, gerekirse zor kullanarak etkisiz hale getirmek,
  • Emniyet Teşkilatı’na bağlı diğer birimlerin yetersiz olması durumunda, her türlü gösteri ya da tören esnasında güvenlik önlemlerini almak, gerekli düzeni sağlamak.

Cevik Kuvvet Maasi 6

Çevik Kuvvet Polisi Nasıl Olunur?

Çevik kuvvet maaşına dair araştırma yapan vatandaşlar, en çok bu mesleğe nasıl adım atılabileceğini merak ediyor. Bununla birlikte özellikle üniversite tercih dönemlerinde “çevik kuvvet polisi nasıl olunur” araştırmalarının sıklık kazandığını belirtebiliriz.

Çevik kuvvet nasıl olunur? İşte yanıtı:

  • Çevik Kuvvet biriminde görev yapabilmek için öncelikle polis olma şartlarını taşımanız ve ilgili sınavları – eğitim sürecini tamamlayarak polislik mesleğine adım atmanız gerekir.
  • Polislik şartları için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, lise ve üstü eğitim seviyesine sahip olmak, KPSS baraj puanının geçilmesi, 18 – 30 yaş aralığında olmak, sağlık yönetmeliğindeki kilo ve boy şartlarını taşımak, silah taşımaya engel durumu olmamak gibi standart maddeler sayılabilir.
  • POMEM ya da PMYO mezunu olduktan sonra polis adayları, genellikle çevik kuvvet olarak atanırlar. Yani gönüllülük esasına dayalı olarak bu birime başlanamaz. Bu nedenle polis olduktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kendi işleyişi içerisinde çevik kuvvet polisi olunabilmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Çevik kuvvet maaşı ile ilgili en çok sorulan soruları yanıtladık:

1- Çevik Kuvvet polisinin maaşı ne kadar?

Çevik kuvvet polisleri, kıdem ve derece başta olmak üzere pek çok faktöre göre değişmekle birlikte ortalama 43.000 TL – 49.000 TL arasında maaş almaktadır.

2- Çevik Kuvvet maaşı ne kadar olacak?

Çevik kuvvet maaşları, her yıl memur maaş zam oranları çerçevesinde belirlenmektedir. 2024 yılında %49,25 olarak açıklanan bu oran, yeni dönem için henüz belirlenmemiştir