Türkçe rap dünyasının öncü isimlerinden olan Ceza, sosyal medyada en fazla araştırılan sanatçılar arasında yer alıyor. Sagopa Kajmer ile barışıp barışmadığı en çok merak edilen konulardan birisiyken Ceza gerçek adı ne sorusu da sıkça araştırılan başlıklar arasında yer alıyor. Ceza’nın gerçek ismi nedir sorusunu biyografisiyle birlikte sizler için yanıtlıyoruz.

Ceza kimdir sorusuyla birlikte ünlü rapçinin biyografisi de merak ediliyor. Ek olarak sanatçı Ceza kaç yaşında? Nereli? gibi soruların tamamını yanıtladık. İşte Ceza olarak bilinen rapçinin gerçek adı ve hayatı…

Ceza Gercek Adi

Ceza Olarak Bilinen Rapçinin Gerçek Adı

90’lı yıllarda başladığı rap kariyeriyle Türkiye’de önemli başarılara imza atmış Ceza hakkında araştırmalar yapılıyor. Ceza gerçek adı, bu konuda en çok merak edilen konuların başında geliyor. Sagopa Kajmer’in annesini kaybetmesi sonrasında sosyal medyadan paylaştığı hikaye ile ilgili isme baş sağlığı mesajı yayınlayan Ceza, Sagopa Kajmer ile barıştı mı? Detayları paylaşıyoruz.

Bu içerikte Ceza’nın gerçek adını öğrenmekle birlikte ünlü rapçinin hayatını, biyografisini ve diskografisini öğreneceksiniz. Sanatçı Ceza kimdir? İşte yanıtı…

Ceza Gerçek Adı Ne?

Ceza mahlasını kullanan ünlü rapçinin gerçek adı Bilgin Özçalkan’dır. 1990’lı yıllarda başladığı rap kariyerinde yapmış olduğu çalışmalarla adından söz ettiren Ceza gerçek adı, dinleyicileri tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyordu. Ceza’nın gerçek ismi Bilgin, soyadı ise Özçalkan’dır.

Ceza’nın gerçek adını paylaştıktan sonra, ünlü rapçi hakkında yapılan araştırmaların sanatçının biyografisine yönelik olduğunu belirtebiliriz. Özellikle Ceza’nın eşi kim? Kaç yaşında? Nerelidir? gibi soruların sıklıkla merak edildiğini görüyoruz. Konuyla ilgili detayları paylaşalım…

Ceza Gercek Adi 2

Rapçi Ceza Kimdir? Kaç Yaşında?

Ceza gerçek adını paylaştıktan sonra ünlü rapçinin biyografisine ve hayatına dair önemli bilgileri aktaralım. Ceza olarak bilinen rapçi Bilgin Özçalkan, 31 Aralık 1976 tarihinde İstanbul Üsküdar’da doğmuştur. Danyal ve Servet Özçalkan çiftinin oğlu olarak dünyaya gelen ünlü rapçinin nüfus cüzdanındaki doğum tarihi ise 1 Ocak 1977’dir.

Bilgin Özçalkan, küçük yaşlardan itibaren rap müzik ile ilgilenmiş ve “Ceza” takma adını ise atışmalarda rakiplerinin “cezamız geldi” demesi üzerine belirlemiştir. Public Enemy grubundan çokça etkilendiğini belirten Ceza, sert sözlerin rap ile dışarıya vurmasını anlatan Fatalrhymer mahlasını da alarak Ceza a.k.a Fatalrhymer ismini aldı. Kariyerinin ilk dönemlerinde elektrik teknisyeni olarak çalışan rapçi Ceza, bir dönem hem elektrik teknisyenliği yapmış hem de rap ile ilgilenmiştir.

Ceza gerçek adı bilgilerini verdikten sonra devam eden biyografisinde, hem iş hem de rapin devam etmeyeceğini anlayıp sadece rape yöneldiğini belirtelim. 1995 – 1996 yıllarında U.C.S (Uslanmaz Çocuklar Senfonisi) adlı grubu kuran başarılı rapçi, grubun dağılması sonrasında 1997 – 98 yıllarında çeşitli konserler verdi. 2000 yılında Hammer Müzik ile anlaştı ve beraberinde “Meclisi Ala – İstanbul” albümünü çıkardı.

Ceza, 2001 yılında “Anahtar” albümünü çıkardı. Bu albüm ile başarılı bir çıkış yakalayan sanatçı, sonraki süreçte konserlere devam etti. 2004 yılında en büyük rock müzik organizasyonlarından birisi sayılan Rockistanbul’da sahne aldı ve sonrasında popüler isimlerle birlikte çalıştı. Burcu Güneş’in “Sahiden” şarkısına eşlik eden Ceza, sonraki süreçte Candan Erçetin ile birlikte şarkı söyledi. Candan Erçetin’in Melek adlı şarkısına önemli katkıları bulunan Ceza’nın en önemli albümü ise 2004 yılında Rapstar ile birlikte geldi.

Ceza, kariyeri boyunca 7’si solo albüm olmak üzere 10’dan fazla albüm çıkarmıştır. Türkçe rap dünyasında Rokabeat mahlasıyla bilinen Elif Özçalkan ile evli olan Ceza, günümüzde single parçalarıyla birlikte konserlerine devam etmektedir.

Ceza Hangi Okul Mezunu?

Ceza gerçek adı ve hayatına yönelik bilgileri paylaştıktan sonra ilgili sanatçının hangi okuldan mezun olduğuna yönelik merak edilenleri yanıtlayalım. Ceza hangi okul mezunu? İşte yanıtı…

Ceza’nın hangi okuldan mezun olduğu bilinmemekle birlikte kariyerinin ilk dönemlerinde elektrik teknisyenliği yaptığından dolayı bu meslekle alakalı bir bölümden mezun olduğu tahmin edilmektedir. Rapçi Ceza kimdir sorusuyla birlikte en çok merak edilen diğer soruları yanıtlayalım…

Ceza Gercek Adi 3

Ceza'nın Çocuğu Var Mı?

Ceza’nın gerçek ismine yönelik araştırma yapan dinleyiciler, ilgili ismin özel hayatını da merak ediyor. Rapçi Ceza, Türkçe rap dünyasında “Rokabeat” mahlasıyla bilinen Elif Özçalkan ile evlidir. Bu evliliğe yönelik net bilgiler bulunmamaktadır. Bu nedenle Ceza’nın çocuğu var mı sorusunun yanıtı da bilinmemektedir. Medyaya yansıyan haberler incelendiğinde ilgili çiftin çocuklarının olmadığı yönünde bir tahmin yapılabilir.

Ceza Nereli? Çankırı'nın Neresinden?

Ceza kimdir şeklinde araştırma yapan kişiler, ilgili sanatçının aslen nereli olduğunu da merak ediyor. Bu konuya dair kendisinin yapmış olduğu açıklamalara göre Ceza, İstanbul doğumlu olup, ailesinin aslen Çankırılı olduğu belirtilmektedir. 2009 yılında “Yerleşke 2023” dergisine vermiş olduğu röportajda aslen Çankırılı olduğunu belirten Ceza, aynı zamanda 3 göbektir İstanbul’da yaşadıklarını söylemiştir.

Önceleri soyadlarının “Sarımehmetoğlu” olduğunu belirten Ceza, Çanakkale Savaşı’nda 7 aile üyesinin şehit edildiğini de aktarmıştır. Kardeşi Ayben ile rap müzik yapan Ceza’nın Çankırı’nın neresinden olduğu ise bilinmiyor.

Ceza Gercek Adi 5

Ceza ve Sagopa Kajmer Neden Küs? Barıştı Mı?

Türkçe rap müziğine yön vermiş olan iki değerli isim Ceza ve Sagopa Kajmer’in neden küs olduğu merak ediliyor. Küslük nedenine dayalı takipçileri tarafından yapılan araştırmalar, son dönemde Sagopa Kajmer’in annesinin vefat etmesi sonrasında Ceza’nın Instagram hikayesiyle başsağlığı mesajı yollaması sonrasında hız kazandı.

90’lı yılların son döneminde tanışan Ceza ve Sagopa Kajmer’in neden küs olduğu tam olarak bilinmiyor. Ancak konuyla ilgili taraflardan gelen açıklamalara göre bazı bilgiler mevcut. 2003 yılında İsveç konserinde aralarının açıldığı bilinen ikili, sonraki dönemde Sagopa Kajmer’in eşi Kolera’ya (o dönem sevgilisi) yönelik Ceza tarafından ağır küfürler edildiği yönündeki iddialar ile aralarındaki bağ kopmuştur.

Ceza Diskografisi

Ceza gerçek adı araştırmalarıyla birlikte biyografik bilgileri verdikten sonra, şimdi Ceza’nın single ve albüm çalışmalarına yönelik bilgileri aktaralım. Ceza Diskografisi şu şekildedir:

  • 1999 Yeraltı Operasyonu (Toplama Albüm)
  • 2000  Toplama Kampı (Asya Sentez Albümü – Mini)
  • 2000 Meclis-i Ala: İstanbul (Nefret Albümü)
  • 2001 Anahtar (Nefret Albümü)
  • 2002 Med Cezir (Solo Albüm)
  • 2004 Rapstar (Solo Albüm)
  • 2006 Feyz Al (Solo Albüm)
  • 2006 Yerli Plaka (Solo Albüm)
  • 2007 Evin Delisi (Maxi Single)
  • 2008 Bomba Plak (Killa Hakan ile Ortak Albüm)
  • 2010 Onuncu Köy (Solo Albüm)
  • 2015 Suspus (Solo Albüm)
  • 2018 Denizci (Single)
  • 2019 Beatcoin (Single)
  • 2020 Yak (Tepki ile Düet)
  • 2020 Yeni Mesaj (Single)
  • 2021 Baskın (Dj Sivo ve Gazapizm ile Birlikte Düet)
  • 2022 Bakabaka (GOKO! ile Düet)
  • 2022 BYE BYE (Rapozof ile Düet)
  • 2022 Rüzgar (Hayki ile Düet)
  • 2023 Kriminal (Beta Berk Bayındır ile Düet)
  • 2023 KÜL (Baneva ile Düet)
  • 2023 Analog (Maxisingle)
  • 2023 Netflex (Maxisingle)

Ceza Gercek Adi 6

Sıkça Sorulan Sorular

Ceza gerçek adı ile ilgili bazı özet ve sıkça sorulan soruları sizler için derledik:

1- Ceza'nın gerçek ismi nedir?

Ceza’nın gerçek adı Bilgin Özçalkan’dır.

2- Rapçi Ceza'nın eşi kimdir?

Ceza’nın eşi Elif Özçalkan’dır. Elif Özçalkan, Türkçe rap dünyasında “Rokabeat” olarak bilinmektedir