Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 22'nci yarışı, ABD'nin Las Vegas kentinde yapıldı. Şampiyonluğunu daha önce garantileyen Red Bull pilotu Max Verstappen, 5 saniye ceza almasına rağmen yarışı kazanmayı başardı.

Yarışa ilk sırada başlayan Ferrari pilotu Charles Leclerc, starttan sonra ilk virajda Verstappen'i geçerek liderliği aldı. Ancak Verstappen, Leclerc'i pistin dışına ittiği gerekçesiyle 5 saniye ceza aldı.

Yarışta birçok temas yaşandı. İlk turda yaşanan temaslar nedeniyle sanal güvenlik aracı uygulaması yapıldı. Bu uygulama nedeniyle birçok pilot pit stop yapmak zorunda kaldı.

Yarışın 3'üncü turunda ise McLaren pilotu Lando Norris, şiddetli bir kaza yaptı ve yarış dışı kaldı. İngiliz sürücü, kontrol amaçlı hastaneye sevk edildi.

Yarışın 16'ncı turunda Leclerc, Verstappen'i geçerek liderliği aldı. Ancak Verstappen, cezasını çekmek için pite girdikten sonra tekrar liderliğe yükseldi.

Yarışın sonuna kadar liderliği koruyan Verstappen, bu sezonki 18'inci galibiyetini elde etti. Leclerc 2'nci, Red Bull'un bir diğer pilotu Sergio Perez ise 3'üncü oldu.