Vural Bingöl’ün yazdığı ve komutan Che'yi canlandırdığı “Bir Yaşam Mücadelesi- Che'nin Vedası”, Türkiye'nin çok sayıda kentinde seyircisiyle buluşacak.

Ödüllü Oyun Turnede Olacak

2021-2022 sezonunda 47’nci İsmet Küntay Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Oyun Yazarı” ödülüne layık görülen “Bir Yaşam Mücadelesi - Che'nin Vedası” şu illerde sahnelenecek:

29 Ekim’de İstanbul Trump Sahne, 3 Kasım’da Mersin Yenişehir Belediyesi Konferans Salonu’nda, 5 Kasım’da Gaziantep Şehit Kâmil SM Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda, 6 Kasım’da Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 8 Kasım’da Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür Merkezi’nde, 20 Kasım’da Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde ve 25 Aralık’ta ise Ankara MEB Şura Salonu’nda olacak.

"Bir Yaşam Mücadelesi - Che'nin Vedası" Hakkında

"Büyük ve kirli düzene açtığımız bir savaştı bizimkisi. Eşitlik ve özgürlüktü istediğimiz; tüm insanlar için! Ve bu yolda çıktık yürüyüşümüze, bütün gücümüzle…

Sesim çıkmayana, zayıf vücudum delik deşik olana dek sürdürdüğüm mücadelemde belki de en zoruydu uğruna savaştıklarımın beni sırtımdan vurması.

Sizin deyiminizle Ben Che Guevara! Asla hak edilmemiş bir sonun büyük kahramanı. Ve karşınızda tüm gerçekliği ile sizi derinden etkileyecek hikâyem…"