YEREL MEDYA KOORDİNASYONU

CHP Genel Başkanı Özel Manisa’da: Tiyatro bizim özlediğimiz hayat

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaelili kadın gazeteci Ebru Küçükaydın’ın Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ve kendisi arasında ‘Yasak Aşk’ iddialarına sert bir dille yalanlayan açıklamalarının ardından geldiği memleketi Manisa’da eşi Didem Özel ile birlikte Büyükşehir Belediyesi şehir tiyatrosu sanat yönetmeni Kubilay Penbeklioğlu’nun oyuncularının sahneye koyduğu“Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı oyunu izledi.

Abone Ol

Haber: Ahmet ÜNSAL/Manisa

 Özel’e oyun süresince CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu,Milletvekili Bekir Başevirgen,Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek,Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın,Bir kadın yazarın iftiralarına maruz kalan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay,partililer ve tiyatro severler eşlik etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı oyunun prömiyerini izleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, oyuna emek verenleri tebrik edip bir anısını paylaştı. Özel, “Tiyatro bizim özlediğimiz hayat demektir” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun, “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı oyununun prömiyerine katıldı. Normalde iki perde halinde sahneye konulan oyun Türkiye –Karadağ maçı izleyecek olan Özür Özel ve davetlileri için tek perde olarak sahneye konuldu.

 Eşi Didem Özel'le izleyen CHP lideri, oyunun sonunda sahneye çıkarak Manisa Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Penbeklioğlu, oyuncuları ile emek verenleri tebrik etti.

"MANİSA'DA BUGÜN SHAKESPEARE OYNANIYOR"

Anısını paylaşan Özel, "Rüya gibi bir gün. Bu salonda çok arkadaşım var ama siyaset yapmak için söylemiyorum. Biz bu rüyayı on yıllardır görüyoruz, mücadele ediyoruz. Manisa'da bugün Shakespeare oynanıyor. Shakespeare izlemek zordur. Shakespeare oynamak çok zordur. 10 yaşında yatılı okula gittim. İki haftada bir pazar sabahları tiyatroya gidiyorduk. İnanamıyorum, dönüşte oyun hakkında konuşuyordum nöbetçi öğretmenlerle. Nöbetçi öğretmen dedi ki; bu oyundan ne anladınız? Herkes bir şey söyledi. Ben dedim ki 'küçükten büyüğe doğru çıkıyorlar.' 'Evet' dedi. Kraldan daha sonra çok daha düşük rolde olan, kıdemli olan biri çıktı. 'Evet' dedi. 'Ünvanların, makamların önemi yok, emeğin önemi var hocam' dedim. Kraldan çok daha sonra en sonda oyundaki kıdeme göre en gerideki çıkıyorsa ama en çok teri akan çıkıyorsa işte tiyatro bizim özlediğimiz hayat demektir. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

“ASIL FİLM BUNDAN SONRA BAŞLIYOR”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ise teşekkürlerini ileterek “Bugün daha ilk başlangıç, bu bir fragmandı asıl film bundan sonra başlıyor” diye konuştu.

Manisa Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Penbeklioğlu da "Prömiyerler oyuncuların bayramı olur. Rengarenk giyinmek isteriz ama ben bugün siyah giyinmek istedim çünkü bir farkındalık yaratmak istedim. Şu anda ülkemizde olan, kadına şiddete, kadına olan her türlü şiddete, sadece fiziksel değil, her türlü şiddete karşı bir farkındalık yaratmak için siyah giydim umarım yerine ulaşır" dedi. Penbeklioğlu ayrıca sanata katkıda bulunmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

OYUN ÖNCESİ AÇIKLAMALAR

Özel izlediği tiyatro oyunu öncesinde de açıklamalarda bulunarak ortaya konulan eserin Manisa'yı Cumhuriyet Halk Partisi'nin aldığını hissettirdiğini belirterek;

“Manisa'da göreceksiniz çok uzun olmayan bir vadede hepimizin gurur duyacağı bir konser ve opera salonu olacak. Yani belediyeciliğin sadece rant olmadığını gerçek rantının şehrin kültür, sanat ve sosyal hayatına katkı olduğunu gösterecek arkadaşlarımız" dedi.

Manisa'da Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı oyunun prömiyeri öncesi CHP Genel Başkanı Özgür Özel, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Oyunu izlemeye eşi Didem Özel'le gelen CHP Lideri, açıklamalarında şunları kaydetti:

"Çok mutluyum. Bugün sabahleyin Çanakkale'de yoğun bir programımız vardı il belediye başkanlarımızla. Büyükşehir olmayan 21 ilin belediye başkanıyla, sonra Roman Çalıştayımız vardı. Sonra Bursa'da Mondros Mütarekesi'nin 102'nci yılı törenleri vardı ama bu davetiyeyi görünce mutlaka burada olmak istedim. Normalde bu saatte yetişmek mümkün değil. Hatta bir helikoptere bindik, buraya yetiştik. Böyle bir açılışın yapılıyor olması. Manisa'da böyle bir eserin ortaya konuyor olması aslında Manisa'yı Cumhuriyet Halk Partisi'nin aldığını hissettiren bir şey. Çok mutluyum o yüzden.

"İNSANLARIN TÜM SORUNLARI İLGİ ALANIMIZ İÇİNDE"

Beni burada karşılayan bu arkadaşlarımızın hepsiyle biz çok uzun zamandır yani 50 yıldır mücadele edenleri var da ben son 17 yılında aktif olarak bu mücadelenin içindeyim. Hepsinin bu mücadelede emekleri var, alın terleri var. Böyle bir gecede onlarla birlikte olmak istedim. Onun için geldim. Çok mutluyum. Çok daha iyileri olacak. Manisa'da göreceksiniz çok uzun olmayan bir vadede hepimizin gurur duyacağı bir konser ve opera salonu olacak. Dünyaca ünlü sanatçıların gelip konser verdiği gençlerle buluştuğu etkinlikler olacak. Yani belediyeciliğin sadece rant olmadığı esas belediyeciliğin gerçek rantının şehrin kültür, sanat ve sosyal hayatına katkı olduğunu gösterecek arkadaşlarımız. Her biriyle ayrı ayrı gurur duyuyorum. İnsanların tüm sorunları ilgi alanımız içinde. Yoksullukla mücadele ediyoruz, sosyal yardımlar, öğrencilerin sorumluları, üniversite öğrencilerinin sorunları. Ama bir yandan da belediyeciliğin bir diğer tarafı da bu. Bu açıdan bu ilk gösterimde, ilk oyunda burada olmak bizim için çok kıymetli.” İfadelerine yer verdi.