Haber: Atilla Yoğurtçu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 74 yıl aradan sonra Balıkesir’de birinci parti olmalarının ardından teşekkürlerini sunmak için Balıkesir’e geldi. Özel, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ı makamında ziyaret ederek, başarılarından dolayı tebrik etti.

74 YIL SONRA TARİHİ BAŞARI

CHP Genel Başkanı Özel, Balıkesir’de rekor bir farkla Büyükşehir Belediyesi ve 15 ilçe belediyesini kazanmalarının ardından, Balıkesir halkına şükranlarını sunmak için şehre geldi. Özel, Belediye Başkanı Ahmet Akın ve eşi Arbil Akın tarafından karşılandı. İl Başkanı Erden Köybaşı, Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin ve milletvekilleri de Özel’e eşlik etti.

Balıkesir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Özel, ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önünde halka seslendi. Özel, CHP’nin Balıkesir’de 74 yıl aradan sonra birinci parti olmasının gururunu yaşadığını belirtti.

"BALIKESİR ADİL VE BAŞARILI HİZMETLERLE BULUŞACAK"

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Özel, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a makamında da ziyaret gerçekleştirdi. Özel, "İzmir’in işgalinin ardından direniş ateşini yakıp, 5 farklı kongreyi tertipleyen Kuvayı Milliye’nin sembol kenti Balıkesir’de, partimizi 74 yıl sonra yerel iktidara taşımamızın gururunu yaşıyorum. Balıkesir’i adil ve başarılı hizmetlerle buluşturacağımıza inanıyorum." dedi.

Başkan Ahmet Akın, milletvekilleri ve ilçe belediyeleriyle tam uyum içinde çalıştıklarını belirterek, CHP’yi Balıkesir’de iktidar yapmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

"HAZIRLADIĞIMIZ VE HAK ETTİĞİMİZ BİR BAŞARIYDI"

Özgür Özel, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Ahmet Akın ile birlikte kahve içtikten sonra, "5 yıl gecikmeli de olsa Balıkesir halkının yüzde 51’inin teveccühüyle bu göreve gelmiş olmanızdan dolayı tebrik ediyorum. Ahmet Akın ile 9 yıl aralıksız görev yaptık. Uzun süredir hazırlandığımız ve hak ettiğimiz bir başarıydı bu." ifadelerini kullandı.

YAKIN KART’ TANITILDI

Başkan Ahmet Akın, seçim vaatlerinden biri olan ‘Yakın Kart’ın ilk numarasını Özel’e takdim etti. İhtiyaç sahibi vatandaşların kredi kartı gibi kullanabileceği ‘Yakın Kart’ın, tüm CHP’li belediyelerde uygulanacağını belirten Özel, "Bu kart, halk ile CHP arasında halkçı belediyecilik üzerinden bir köprü kuracak ve CHP’yi iktidara taşıyacak." dedi.

“İLK HEDEF SAHİPLENDİRMEK"

Balıkesir’de "Sahipleniyoruz, Sahipsiz Bırakmıyoruz" adında bir kampanya başlattıklarını anlatan Başkan Ahmet Akın, "2 barınağımızda 2 bin 500 can dostumuz var. İlk hedefimiz bunları sahiplendirmek. 5 günde 270 can dostumuzu sahiplendirdik." dedi.

CHP GENEL MERKEZİ İÇİN KEDİ SAHİPLENECEKLER

Genel Başkan Özgür Özel, CHP Genel Merkezi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Barınaklarından bir kedi sahiplenmek istediklerini belirtti. Özel, "Belediyelere yükümlülük veriyorlar ama kaynak yaratmıyorlar. Bizim belediyelerimiz böyle bir iş yapmayacak. Halkımızın desteğiyle toplayacak, kısırlaştıracak ve sahiplendirecek." diye konuştu.