GÜNDEM

CHP: Kayyım AKP'nin belediyelere çökme projesidir

Hakkari halkının iradesine atanan kayyıma karşı açıklama yapan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Kayyım uygulamaları AKP'nin belediyelere çökme projesidir" dedi.

Abone Ol

Yerel seçimlerde ağır bir hezimete uğrayan AKP, kayyım politikalarına yine başladı. Seçme yeterliliği olmasına rağmen ve hakkında kesinleşmiş bir karar olmamasına rağmen DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış gözaltına alındı. Akış'ın yerine Hakkar valisi kayyım olarak belediyeye atandı.

Anti-demokratik uygulamaya karşı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hakkari'ye partisinden bir heyet gönderdi. CHP Hakkari İl Başkanlığı'nda açıklama yapan CHP Sözcüsü Deniz Yücel şunları ifade etti:

  • "Kayyım uygulaması anti demokratiktir, Anayasa'ya aykırıdır
  • Hakkarili hemşerilerimiz 2 ay önce iradesini ortaya koymuştur. Hakkari halkının iradesinin gasbedilmesi hukuka aykırıdır. Seçilme yeterliliğine sahip değilse, hakkında bu kadar ağır deliller varsa neden aday olmasına izin verilmiştir. Sandık sonuçları AKP'ye çok önemli bir mesaj verdi ama hala bu mesajı idrak etmekte direndiklerini görüyoruz
  • Biz yumuşama demiyoruz normalleşme diyoruz. Türkiye'nin normalleşmesi gerekiyor. Kayyım uygulamaları ile normalleşme gerçekleşemez
  • Kayyım uygulamaları AKP'nin belediyelere çökme projesidir. Hakkarili hemşerilerimizle dayanışmaya geldik"