GÜNDEM

CHP Meclis üyesi Ekiciler'in öldürüldüğü olay sonrası İYİ Partili Hamşıoğlu isyan etti

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Can Ekiciler, madde bağımlısı bir çocuğun kendisini yaralaması sonucu hayatını kaybetti. İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Hamşıoğlu olay sonrası, "Bu çocuklar uyuşturucuya, silaha bu kadar kolay nasıl ulaşıyor?" diyerek isyan etti.

Abone Ol

Tekirdağ Gazioğlu Mahallesinden Süleymanpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Can Ekiciler, uğradığı saldırı sonucu tedavi gördüğü hastanede 5 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Gaziköy Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunda aracına akaryakıt almak için durduğunda, yanına taksi ile 3 kişi gelen Ekiciler ile grup arasında tartışma çıktı. Şüphelilerden biri ateşli silahla Ekiciler'i yaraladı.

Yüzünden ağır yaralanan Ekiciler, kaldırıldığı hastanede 5 gün mücadele ederken hayatını kaybettiği açıklandı.

"Çözümü Zorlamalıyız"

Olayın ardından gençlerin maddelere ve silahlara kolay ulaşımını sorgulayan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Ne akla, ne mantığa, ne vicdana sığıyor; Tekirdağlıların günlerdir devam eden acılı, endişeli bekleyişi maalesef dün gece duymayı hiç istemedikleri o haberle sona erdi; CHP Süleymanpaşa Meclis üyesi Mustafa Can Ekiciler vefat etti. Peki nasıl vefat etti?

15-16 yaşında, 'haplı' bir çocuğun(!) keyfi kurşunuyla! Bu trajik olay vesilesiyle daha çok sormalı/sorgulamalı çözümü zorlamalıyız;

"Bu Çocuklar Maddeye ve Silaha Nasıl Ulaşıyor?"

Bu 'çocuklar' uyuşturucuya bu kadar kolay nasıl ulaşıyor? Bu 'çocuklar' silaha bu kadar kolay nasıl ulaşıyor?

Mustafa Can’ı, canı öyle istedi diye hiç uğruna katleden serserinin adını kaç yıl sonra sokakta yeni bir suçla, yeni canları yakmış olarak duyacağız?

"Caydırıcı Ceza Yok"

Caydırıcı ceza yok! Caydırıcı infaz yok! Caydırıcı denetim yok! Ne var! Bizim güven içinde yaşamamızın garantörü ne var! Mustafa Can Ekiciler’e rahmet, ailesine nasıl olacak bilmiyorum ama sabır diliyorum."