CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir’in kırsal bölgelerinde çiftçilerin yaşadığı sorunları yerinde tespit etmek amacıyla ziyaretlerine devam ediyor. Son olarak, kavun üretimiyle ünlü Yeşilçomlu köyünü ziyaret eden Sarı, çiftçilerin giderek artan maliyetler ve yetersiz destekler nedeniyle mağdur olduklarını belirtti.

"Kavunun da Tadı Kaçtı"

Sarı, her yıl 5-6 bin dönüm alana kavun ekilen Yeşilçomlu’da çiftçilerin ürünlerini maliyetinin altında satmak zorunda kaldıklarını vurguladı. "Kilo başına 20 liraya mal olan kavun, satışta ancak 10 liraya alıcı bulabiliyor. Üreticilerimiz büyük bir emekle yetiştirdikleri bu güzel ve lezzetli kavunu, maliyetlerin altında satmak zorunda kalıyor," dedi.

"Çiftçilerimiz Destek Eksikliği Nedeniyle Küstürülüyor"

Sarı, üreticilerin yaşadığı zorlukları dile getirirken, çiftçilerin artan maliyetler nedeniyle kredi çekmek zorunda kaldığını ve bir dönüm arazi için maliyetin 6 bin lirayı aştığını ifade etti. Üreticilerin destek ödemelerini zamanında alamadığını belirten Sarı, "Destek ödemeleri 6 ay hatta 1 yıl gecikiyor ve çiftçilerimiz aldığı desteğin faydasını göremiyor," dedi.

İktidara Sert Çağrı

CHP'li Sarı, Tarım ve Orman Bakanı'na seslenerek, çiftçilere gereken desteklerin verilmesini istedi. Sarı, "Çiftçilerimizi küstürür ve üretimden koparırsak, gıda enflasyonu katlanarak büyüyecek. Çiftçimizin sırtındaki bu yükü hafifletmezsek, ürün üretemez hale geleceğiz," şeklinde konuştu.

"Ya Sorunu Çözün Ya da Koltukları Bırakın"

İktidara yönelik sert eleştirilerde bulunan Sarı, "Çiftçimizi yalnız bırakmayın. Sıcak koltuklarınızda oturup ahkam keseceğinize, tarlaya inin ve çözüm üretin. Ya bu sorunu çözün ya da koltukları bırakın. Biz bu sıkıntılara çözüm üretmeye hazırız," ifadelerini kullandı.

Sarı, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Bakanı'na seslenerek, çiftçilerin sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti. "Çiftçimiz kafasını yastığa rahatça koysun," dedi.