Haber: Hülya Kılınç

CHP Manisa İl Kadın Kolları 8 Mart Kadınlar Günü kapsamında il başkanlığı binasında bir açıklama yaptı. Açıklamaya CHP Manisa İl Başkan İlksen Özalpler, CHP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Gülşah Durbay,CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Yeşilok,  CHP Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Pınar Kına katıldı. 

CHP Şehzadeler Adayı Gülşah Durbay 'Eşitlik Politika Belgesi'ni imzaladı

YASALARA DOKUNMA UYGULA


CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, kadına yönelik şiddette ülkemizin durumu ve iktidar tarafından feshedilen İstanbul Sözleşmesi'nin  önemine dikkat çekerek “Kadın katillerinin sırtını sıvazlayanlar, şimdi de 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’u budamak istiyor. Bugün 81 il, 973 ilçede tek ses oluyor ve bir kez daha haykırıyoruz:  Yasalara dokunma, uygula” dedi. 


CHP Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Yeşilok, iktidarın hedefinde eşit yurttaşlık hakkı ve laikliğin güvencesi olan Medeni Kanun olduğuna işerit ederek “Ancak; laikliğe savaş açanlar karşılarında dağ gibi duran kadınları bulurlar.” ifadesini kullanırken, CHP Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Pınar Kına ise, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler sayesinde kadını özgürleştiren, güçlendiren, eşitlikçi, katılımcı, halkçı ve sosyal demokrat politikaları hayata geçireceklerini dile getirdi. 

DURBAY EŞİTLİK POLİTİKASINI UYGULAYACAĞININ SÖZÜNÜ VERDİ 


Konuşmaların ardından CHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Gülşah Durbay, CHP'li tüm belediye başkan adaylarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde imzaladığı “Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi”ni imzalayarak, başkan seçildiğinde belgedeki 9 maddeyi uygulayacağının sözünü verdi. 

Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi Maddeleri: 


1.Kadın- erkek eşitliğinin temel bir insan hakkı olduğunu kabul eder. Toplumun tüm kesimlerinin belediye hizmetlerinden eşit yararlanmasını ilke edinir.  
2.Politikalarını, projelerini ve bütçesini, toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı olarak oluşturur. Kadın ve erkeklerin, karar alma süreçlerine dengeli katılımlarını sağlamayı demokrasinin temeli olarak kabul eder. 
3- Hizmetlerin planlanması, uygulanması ve yürütülmesinde katılımcı bir anlayışı esas alır. Bu amaçla meslek kuruluşları, demokratik kitle örgütleri ve üniversiteler ile işbirliği içinde çalışır. 
 4- Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlamayı, yaşama geçirmeyi, veri toplamayı ve bunların sonuçlarını raporlamayı kabul eder. 
5-Belediye çalışanlarına farkındalık ve bilinçlendirme amaçlı toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri verir. Bu eğitimler çalışma süresinden sayılır. 
6-Belediye çalışanlarının istihdamında yüzde 50 cinsiyet kotasını hedefler. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet suçu işledikleri kesin hükümle sabit olanlar işe kabul edilmezler. Görevde iken anılan suçları işleyenler, açılan idari ve adli soruşturma süresince görevden uzak tutulur.  
7- Her türlü ayrımcılığın ve şiddetin karşısında durur. Kadına yönelik şiddetle mücadelede 6284 No’lu Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi’ne Dair Kanun ve Uluslararası Çalışma Örgütü’nün 190 Sayılı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi doğrultusunda hareket eder. 
8-.Kadınlar, çocuklar, engelliler, yoksullar gibi kırılgan grupların kent hizmetlerine erişimini kolaylaştırır. Eğitimde, sağlıkta, istihdamda, sosyal yaşamda önlerine çıkan engelleri kaldırmayı hedefler.  

9- 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliklerine katılmak isteyen kadın çalışanlara idari izin verilir.