Haber: Hülya Kılınç - Tunay Aktaş


CHP Manisa eski İl Başkanı Semih Balaban Yunusemre Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.  CHP Manisa İl Başkanlığı önünde düzenlenen tanıtım yoğun katılımla bir anda mitinge dönüştü. 

Balaban aday yunusemre


Açıklamaya CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Arslan, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Mert Özkösemen, Şehzadeler aday adayları Hakan Gürtunca, Gökay Budak, Saruhanlı Belediye Başkan aday adayı Alkım Alkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

balaban zeyrek


CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek ve Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Arslan açıklama öncesi yaptıkları kısa konuşmada CHP'nin önümüzdeki yerel seçimde Manisa Büyükşehir ve ilçelerde zafer kazanacağını dile getirdiler. 


CHP Yunusemre Belediye Başkan Aday Adayı Semih Balaban, partide il başkanlığı, belediye başkan adayı, milletvekili adayı yapılmasını sağlayan partililere teşekkür ederek, yoğun katılımdan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.  Balaban, aday adaylarına çıktıkları yolda başarılar dileyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü “Bugün 10 Aralık İnsan Hakları Günü. Zor günler geçiren Filistin halkının yanındayız. Hiçbir toplumsal olaya duyarsız kalamayız. Gazze kan ağlıyor en büyük terörist İsrail siyonist devletini huzurlarınızda kınıyorum.” dedi. 


“CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ PARTİ İÇİ DEMOKRASİ”


Eğitimci kimliğine değinerek, 1976 yılından bu yanan toplumsal mücadelenin içinde olduğunu ifade eden balaban, 2008'den bu yana CHP'de çeşitli görevlerde bulunduğunu belirterek “İl Başkanlığı döneminde de partimiz için çalıştık. Gitmediğimiz ilçe belde kalmadı. Biz dava adamıyız. Milletvekilliği seçiminde de ödün vermeden gece gündüz çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz, devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nde  en önemli özelliği parti içi demokrasinin olmasıdır. Bunun mücadelesini hep birlikte verdik, hep birlikte vereceğiz. Bugün burada Manisa var. Bir mitinge dönüştürdünüz çok teşekkür ederim” dedi. 


“MHP VE AKP'Lİ BELEDİYELERİN YAPTIĞI HER TÜRLÜ RANTIN ÖNÜNÜ KESECEĞİZ”


Önümüzdeki yerel seçimlerde CHP'nin Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Yunusemre ve Şehzadeler belediyesini de alacağını kaydeden Balaban, halkın önünde hiçbir gücün duramayacağını belirterek “ Belediyeleri bu halkın gücüyle alacağız arkadaşlar. Yönetim anlayışımız bugüne kadar Manisa'da hiçbir belediyede olmayan bir anlayış olacak. Kararı halk verecek. Yunusemre Belediyesi'ni halk meclisleriyle yöneteceğiz. Yunusemre'de söz, yetki, karar halkta olacak. Kadınlara ve engellilere istihdam sağlanacak. Yunusemre kültür sanat merkezi olacak. Öğrencilere ücretsiz yemek verilecek. Yunusemre amatör spor merkezi yapacak. Kentsel dönüşümü rantsala dönüşmeyeceğiz. Halk son kararı verecek. Şeffaf bir belediyecilik yapacağız. Sosyal tesisleri birlikte yapacağız. Söz karar halkta olacağız. MHP'nin Büyükşehir'de, AKP'nin Yunusemre ve Şehzadeler'de yaptığı her türlü rantın önünü hep birlikte keseceğiz.  


“DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE PARTİ İÇİ DEMOKRASİ DİYORUZ”


Partimizde büyük bir değişim oldu. Hemşerimiz Özgür Özel genel başkan oldu. CHP Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i bir kez daha tebrik ediyorum. Bizim tavrımız yine ayrı. Kemal Bey döneminde de parti içi demokrasi dedik, şimdi de parti içi demokrasi diyoruz. Ben yarın belediye başkan adayı olursam. Veya başka bir arkadaşımız belediye başkan adayı olursa, belediye meclis üyelerinde fermuar sistemi olsun. Ön seçim için zaman yeterli değil, o zaman eğilim yoklamasında kim çıkarsa onu aday yapalım. Sayın Genel Başkanımızın, İl Başkanımızın, partimizin Manisa’da tek bir amacı var o da Manisa’da yerel seçimlerde birinci parti olmaktır. O zaman parti içi demokrasiye önem verelim. Hep birlikte CHP’yi Manisa’da birinci parti yapalım.  Eğer partim beni aday gösterirse Yunusemre Belediyesi’ni kazanacağız.”
Balaban konuşmasını Şair Resul Rıza'nın “Ben isterim” şiiriyle tamamladı.