CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Doktor Zeliha Aksaz Şahbaz, partisinin Genel Merkezi'nde 14 Tıp Bayramı nedeniyle basın açıklaması yaptı. Şahbaz, SGK ödemelerinden çıkarılan, katkı payları ve  döviz kurları nedeniyle vatandaşın yaşamsal önem arz eden ilaçlara ulaşamadığını ifade etti.

Şahbaz, sağlık hizmetlerine ulaşımdaki 'kışkırtmaların' nedeniyle şiddettin artığını dile getirdi. Sağlık emekçilerinin gördüğü şiddettin ölüme kadar sürüklendiğini dile getiren Şahbz, emekçilerin ekonomil koşullarına da dikkat çekti. Sağlık emekçilerinin hayat boyu süren fedakarlık ve adanmışlıkları belirterek Tıp Bayramlarını kutalyan Şahbaz özetle şunları dile getirdi:

"Neoliberal sağlık politikaları ile sağlıkta dönüşüm adı altında sağlıkta ticarileşmenin önü açıldı. Kamu özel işbirliği adı altında kamu kaynaklarından dev bütçelerle hasta garantili hastaneler ile sağlığın özelleştirmesi söz konusudur. Sağlık Bakanı görevinin halkın sağlık hakkını korumak olduğunu unutmuş. Tedavi için başvuran hastalarımızın halkın içindeki oranı ile övünmekte. Vatandaşlar 5 dakika muayene içina aylarca randevu beklerken sağlıklarını kaybetmekte. Yanlış ilaç fiyatlandırılması nedeniyle yaşamsal ilaçlar bulunamamakta. Katkı payları ve ödemeden çıkarılan ilaçlara vatandaşlarımız ilaca ulaşamamakta.

Sağlık çalışanları köleleştirilip, akademik özerklik yok sayılmakta. Sağlık sistemindeki aksaklıklar kışkırtılmış sağlık talebi hekimlerinve sağlık emekçilerinin itibarsızlaştırılması sağlık emekçilerinin hedef gösterilmesidir. Toplumdaki şiddetle beraber artan sağlıkta şiddet dayanılmaz bir hale almıştır. Mobbing, yoğun iş saatleri hekimleri canından bezdirmektedir. Meslek örgütlerinin talepleri ile mesai saatleri düzenlenmeli.

Yoksulluk sınırı altında çalışan sağlık emekçileri geçinememekte. Muayenede bilimsel süreler esas alınmalıdır. Sağlığı ticareti meta değil evrensel hak olarak tanımlıyoruz.

Hekimlik ve sağlık himzeti sıradan bir meslek değil eğitim hayatı ile başlayan ömür boyu süren bir fedakarlık ve adanmışlık olduğu bilinci ile hekimlerimize ve sağlık emekçilerine teşekkür ediyor 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutluyoruz"