30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’nci yıldönümü sebebiyle CHP Manisa İl Başkanlığı’nın önderliğinde sivil toplum örgütlerinin katılımlarıyla alternatif kutlama programı düzenlendi. Şehzadeler ilçesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’nın önünde düzenlenen programa CHP Manisa İl Başkanı Ali Kuyumcu, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Güntunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Heval Turan, CHP İl Kadın kolları Başkanı Şadiye Uysal, Manisa Eczacılar Odası Başkanı Devrim Balı, ADD Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal, ilçe kadın kolları, gençlik kolları, sivil toplum örgütleri, sendika ve partililer katıldı. 

WhatsApp Image 2023-08-30 at 13.53.51
Alternatif kutlama programında ilk olarak CHP Manisa İl Başkanlığı başta olmak üzere katılan sivil toplum örgütleri Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenklerini sundular. Çelen sunumunun ardından başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. 
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP Manisa İl Başkanı Ali Kuyumcu yaptı. 


“30 AĞUSTOS BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNÜNDE KİMSENİN DURAMAYACAĞININ KANITIDIR”


CHP Manisa İl Başkanı Kuyumcu yaptığı konuşmada ilk olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak şu ifadelere yer verdi: “30 Ağustos 1922, halkımızın ve ordumuzun büyük fedakarlıklarla verdiği bağımsızlık mücadelesinin ve vatan sevgisinin tüm dünyaya yayıldığı bir dönem olarak tarihe geçmiştir. Birlik ve beraberlik ruhunun pekiştiği, tüm ülkenin seferber olduğu bağımsızlık mücadelesinin zafer ile sonuçlandığı 30 Ağustos’ta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, askerlerimizi ve aziz şehitlerimizi minnetle anıyorum. Bu öyle büyük bir zaferdir ki asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışıdır, aya kalkışıdır. Birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının kanıtıdır.”


“ATATÜRK VE DAVA ARKADAŞLARININ KEMİKLERİNİ SIZLATMAKTADIRLAR”


Konuşmasında son kısmında iktidara yüklenen CHP İl Başkanı Kuyumcu sözlerini şöyle sonlandırdı: “Türkiye şuan tekrar bir 30 Ağustos ruhuna ihtiyacı vardır. Şuanda ülkemizin yaşadığı gerçekler göz önünde bulundurulursa 30 Ağustos ruhu gibi bir ayağa kalkma gereksinimimiz vardır. Ülkenin tüm ulusal değerlerini yok pahasına ve fütursuzca Arap ülkelerine satanlar milliyetçiyiz diye ortalıkta dolaşarak Atatürk ve dava arkadaşlarının kemiklerini sızlatmaktadırlar. ‘Selam’ vereceğimiz bir tek komşu ülke olmaması Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarını ve çabasını daha iyi anlatmaktadır. O savaşın hangi koşullarda verildiğini bilmeyenler bugün ülkenin tank palet fabrikasını da stratejik limanlarını da haberleşme şirketlerini de bir grup Arap ülkesine peşkeş çekmişler, yok pahasına satmışlardır. Ülkemize bunları yapanlar tarih önünde er ya da geç yargılanacaktır. Cumhuriyetimizin laik olduğu onurlu bir yere biz demokratlar, Atatürkçüler, devrimciler ve tüm ülkesini sevenler elbet getirecektir.”
Konuşmanın ardından alternatif kutlama programına katılanlar Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.