Cumhuriye Halk Partisi Adana İl Başkanlığı, yeniden aday gösterilmeyen 2 belediye başkanının istifa ederek diğer partilerden aday olması sonrasında işçilere yönelik oluşabilecek baskılara karşı bir bildiri yayınladı. İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesaplarından paylaşılan duyuruda, "Seçmen iradenize yönelik gerçekleştirilecek her türlübaskıya karşı il başkanlığımıza başvurabilirsiniz" denildi.

CHP Adana'da üç merkez belediye başkanı yeniden aday gösterilmedi. CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin partilerinden sert bir açıklama yayınlarak İYİ Parti'den aday olurken, ortaya çıkan siyasi ortam sonrası işçilerin seçmen idaresine yönelik baskılara karşı bir duyuru yayınladı. 

CHP İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu imzalı duyuruda,  "Belediyelerimizde gerçekleştirdiğiniz başarılı çalışmalar için hepinize teşekkür ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerimizdeki tüm çalışanlarımızın hakları partimizin vazgeçilmez önceliğidir. Belediyelerimizde seçmen iradenize yönelik gerçekleştirilen her türlü baskıya karşı CHP Adana İl Başkanlığımıza yazılı başvuruda bulunabilirsiniz. Hukuksuzca oluşacak olan hak kayıplarınız konusunda adaylarımız, milletvekillerimiz ve il başkanlığımız olarak yanınızda olacağız" ifadelerine yer verildi.

TANBUROĞLU: İHBARLAR VAR, İŞÇİLERİN İRADESİNİ KORUYACAĞIZ

Dokuz8Haber Editörü Armağan Kabaklı'nın ulaştığı CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, belediye başkanlarının yeniden aday gösterilmediği Seyhan, Çukurova ve Ceyhan ilçelerinde bazı işçilerin şikayetlerinin ulaştığını ve bu doğrultuda işçilerin iradelerinin baskılanmasına ve herhangi bir hak kayıplarına karşı emekçilerin yanlarında olacaklarını kaydetti. Tanburoğlu, "Belediye işçilerimizin yerlerinin değiştirilmesi, sürülmesi ya da işlerini kaybetmeleri durumunda İl Başkanlığı'na bunu doğrulayan belge ile başvurmaları halinde, her türlü hak kayıplarını önleyecek, telafi edecek ve yanlarında olacağız" diye konuştu.