CHP Ankara Milletvekili ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Aliye Timisi Ersever, “Seçimden sonra kendi içimizde bir tartışma yapmamız gerekirdi. Danışma kurulları kurulup seçim yenilgisinin neden olduğu konuşulmalıydı. Oysa tersten başladı” dedi.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı oldukça hareketli geçerken Ersever, kurultayı dokuz8’e değerlendirdi. Ersever, şöyle konuştu:

“CHP üyeleri, delegeleri kurultayı özlediler. Ben de çok heyecanlıyım çünkü kurultaylar bizim olmazsa olmazımız. Başka bir partide böyle bir demokrasi şölenini göremezsiniz. Kurultaydan çıkacak olan sonuçtan sonra birlik ve beraberlik içinde hemen yerel seçim çalışmalarımızı başlatacağız. Bundan sonra daha farklı, daha güçlü bir CHP sokaklarda olacaktır.

Değişim çok yanlış başladı. Seçimden sonra kendi içimizde bir tartışma yapmamız gerekirdi. Danışma kurulları kurulup seçim yenilgisinin neden olduğu konuşulmalıydı. Oysa tersten başladı. Şimdi geldiğimiz nokta ‘O gitsin, bu gitsin’ halini aldı. Değişim isteyen arkadaşlarımızın çoğu zaten partinin üst kademelerinde olan arkadaşlarımız. Değişim böyle olmaz, bizde tersten başladı.”