Haber: Selma Kara
Katıldığı bir televizyon programında gençlerin sorularını yanıtlayan Tutdere, Adıyaman ile ilgili hayallerini ve halkı nasıl bir hizmetle buluşturacaklarını anlattı.
“ADIYAMAN’I MARKA ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ”
Adıyaman’ın mevcut halinden rahatsız olduğu için milletvekilliğini bırakıp belediye başkanlığına talip olduğunu belirten Tutdere, şehre dair hayallerini şöyle anlattı:
“Birkaç yıl sonra başta kalıcı konut sorunu çözülmüş, sokaklarında gençlerin rahatça dolaşabildiği, Atatürk Barajı’ndaki sahil kenarında bisiklet yolları ve yaşam alanlarının olduğu, düğünlerde ve halaylarda yan yana omuz omuza durduğumuz, sevinç ve acılarımızı paylaştığımız, Türkiye ve dünyanın tanıdığı bir şehir hayal ediyorum. Adıyaman’ı festivallerle, kültür-sanat etkinlikleriyle bir marka şehir haline getireceğiz. Depremi bir fırsata çevirerek, binaları yenilenmiş, caddeleri tertemiz, yeraltı sularından istifa eden çevreci bir anlayışla Adıyaman’ımızı bölgenin en güzel şehri haline getirmeyi amaçlıyoruz. Adıyaman Belediyesinin kaynaklarını doğru kullandığımızda ve halka harcadığımızda bunu çok kısa sürede yapabiliriz. Çünkü başka şehirler de bunu başardılar, biz de başarabiliriz. Yeter ki halkımız bize bu konuda destek çıksın. Biz tecrübemizle, bilgimizle, kente olan sevdamızla bu işi başarabiliriz.”
MADEM ADIYAMAN MERKEZİ HÜKUMETTEYDİ…
Merkezi hükumetten olmayan belediyelere hizmet gitmez anlayışının geçerliliğini yitirdiğini kaydeden Tutdere, 22 yıldır AK Partili belediye yönetiminde olmasına rağmen Adıyaman’ın hizmetten yararlanamamasını buna örnek olarak gösterdi. Tutdere, “Biz 22 yıldır merkezi hükumetle aynı belediyeydik hiçbir hizmet görmedik. Sağlıklı bir içme suyunun musluktan akıp akmadığı konusunda bile yerel yönetimin bir açıklaması yok. Bu konuda yetersiz bir yerel yönetim var. Mesela Konya Belediyesinin temizlik anlayışı neden Adıyaman’da yok, Malatya Büyükşehir Belediyesindeki imkanlar neden Adıyaman’da yok halbuki onlar da merkezi hükumetten. Ben bunu hep sorarım kendime. Onlar yapamadılar ama biz halkımızın desteğiyle yapacağız.” diye konuştu.
“TORPİL DÜZENİ BİTECEK”
Kentlerin tek bütçesinin İller Bankası ve merkezi hükumet bütçesi olmadığının altını çizen Tutdere, liyakatli ve işinin ehli bir ekiple, layıkıyla bir belediyecilik hizmeti ortaya çıkarılabileceğini kaydetti. Kendi dönemlerinde de liyakatın esas olacağını vurgulayan Tutdere, “Bu torpil düzeni bitecek liyakat esaslı bir anlayışla bu belediye yönetilecek. Torpil esaslı anlayışın belediyesi 6 Şubat’ta enkaz altında kaldı ve orada duruyor. O bitti artık. Torpil değil, liyakat. Çalışan, üreten ve bilgisiyle gelip bu halka hizmet eden herkes gelip bu halka hizmet edecek.” dedi.
EN GÜZEL ÖRNEK: ESKİŞEHİR, ANKARA, İSTANBUL…
Eskişehir, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin merkezi hükumetten destek almadan, en güzel hizmeti halkla buluşturduğunu hatırlatan Tutdere, Kardeş Belediye Protokolü ile oralardaki hizmeti Adıyaman’a taşıyacaklarını dile getirdi. Tutdere, “Eskişehir Türkiye belediyeciliğinde kendinden söz ettiren bir şehrimiz. Yılmaz Büyükerşen o kupkuru yerde bir vaha yarattı ve şu anda herkesin yaşamak istediği bir yer oldu. Orada, Ankara’da belediyecilik anlamında ne varsa Adıyaman’da da olacak. Belediyeler arasında Kardeşlik Protokolü imzalanabiliyor. Yasal olarak biz oradaki imkanları Adıyaman’ımıza aktarmak suretiyle buradaki projeleri hayata geçirebiliriz. Örneğin geçen dönem Adana Büyükşehir Belediyemizin imkanlarıyla, Adıyaman’ın en ücra köşesi olan Yaylakonak Belediyemize 23 kilometre asfalt yaptırdık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugün Elazığ’a muazzam okullar yapıyorlar. Onların imkanlarını buraya getireceğim.” ifadelerini kullandı.