CHP'nin 2 dönemin ardından yeniden aday göstermediği Soner Çetin, İhlas Haber Ajansı'na (İHA) röportaj verdi. Aday gösterilmeyince istifa eden ve İYİ Parti'den aday gösterileceği duyurulan Soner Çetin, "Şimdi tabi partiden istifa ettiğim için rahat konuşuyorum. Kimse de kusura bakmasın, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı gelmiş geçmiş en başarısız belediye başkanı" dedi.

ÖZÜR ÖZEL'İ HEDEF ALDI

31 Mart'ta Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu anlayışıyla sandıkta çok önemli bir ders alacağını anlatan Çetin, kendisini aday göstermeyen partisini sert bir dille eleştirdi. "Sandığa gömülecek. Öyle görünüyor yani. Bunu çok üzülerek söylüyorum.  Ata baba partimiz, büyük bir hezimet bekliyor. Yeni Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi de yeni genel başkanı da 31 Mart'ta bay bay Türkiye diyecek, gidecek. Cumhuriyet tarihinin en kısa genel başkanlığı Sayın Özgür Özel'i bekliyor" ifadellerini kullandı. 

Öte yandan Soner Çetin sosyal medya hesabından CHP logolu fotoğraflarını kaldırdıktan sonra içeriğinde İYİ Parti logosu olan bir  video ile "Her şey daha iyi olacak. Ustalık dönemi başlıyor" mesajını paylaştı.