CHP Parti Meclisi'nde (PM) yerel seçimlerde ilk adaylarını belirledi. CHP Parti Meclisi İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını oy birliğiyle belirledi. Buna göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tekrar aday gösterilirken. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Mustafa Bozbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ahmet Akın belirlendi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da PM tarafından tekrar aday gösterilen bir diğer isim oldu

İşte CHP'nin bugün kesinleştirdiği 226 adayın tam listesi İşte CHP'nin bugün kesinleştirdiği 226 adayın tam listesi

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU'NUN GÜNDEME GELMEMESİ DİKKAT ÇEKTİ 

PM toplantısı henüz devam ederken adaylıklarla ilgili ilk bilgi PM üyesi Ozan Işık tarafından paylaşıldı. Bir süre sonra tweetini silen Işık'ın ardında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Baki Aydöner, Ekrem İmamoğlu'nun adaylığını x hesabından duyurdu. Daha önce İstanbul ve Ankara'yla birlikte isminin kesin olduğu ifade edilen üçüncü aday olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun bugünkü toplantıda gündeme gelmemesi dikkat çekici bulundu. Çerçioğlu'yla ilgili yer yer medya ve sosyal medyaya da yansıyan kaygıların olduğu ifade ediliyor. 

ÖNCE İHRAÇ EDİLDİ, SONRA TEKRAR GERİ ALINDI VE ŞİMDİ DE TEKRAR ADAY GÖSTERİLDİ

İsmi kesinleşen tartışmalı isimlerden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da X hesabından bir açıklama yaparak "Biraz önce CHP PM üyelerimizin şahsımı Bolu Belediye Başkan adayı ilan ettiğini memnuniyet ile öğrendim. Teşekkür ederim değişen CHP kadrolarına... Selam olsun, Atatürkçü yurtseverlere, ulus devletin teminatı Türk milliyetçilerine" dedi.

Belirlenen dört büyükşehir belediyesinin yanı sıra Bolu dahil toplam 227 il ve ilçenin adayları de bugünkü PM'de netleşmiş oldu. 

PARTİ SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL PM TOPLANTISI DEVAM EDERKEN YAPTIĞI AÇIKLAMA KESİNLEŞEN İSİMLERİ DUYURDU 

Yücel, konuşmasının adaylarla ilgili bölümünde şunları söyledi:

"Parti Meclisimizde bazı belediye başkan adaylarımız belirlendi. Bugün 4’ü Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak üzere, 227 seçim çevresinde parti meclisimizde aldığımız kararla Belediye Başkan Adaylarımızı belirledik. Açıklayacağımız 4 Büyükşehirden 2’si zaten önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel tarafından ilan edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız; İstanbul’u AKP’nin talancı belediyecilik anlayışından kurtaran ve halkçı belediyecilik anlayışıyla tanıştıran, Sayın Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ise, Ankara’yı parsel parsel satanlardan kurtaran, Ankara’yı sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştıran Sn. Mansur Yavaş. Bursa ve Balıkesir İllerimizde de daha önce partimizin ve örgütümüzün, üzerinde mutabakata vardığı, ayrıca anketlerde de kazandığını gördüğümüz isimler parti meclisimizin kararıyla adaylaştı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sn. Mustafa Bozbey. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ise Sn. Ahmet Akın. 

Değerli arkadaşlar, Burada isimlerini sizlerle paylaşacağımız diğer belediye başkan adaylarımız ise geçtiğimiz hafta Parti Meclisi toplantımızda örgüte yetki verdiğimiz İl ve İlçelerle, yetki verilmemiş olsa bile İl ve İlçe örgütleri, milletvekili ve Parti Meclisi üyelerimizin üzerinde tam bir mutabakat sağladığı seçim çevreleridir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, 2019’dan bu yana Türkiye’nin yarısını sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştırdık. Türkiye’nin yarısı CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetilmektedir. Belediyelerimiz geçtiğimiz 4 yılda başta pandemi olmak üzere deprem-sel gibi doğal afet süreçlerinde, halkımızın yanında olmuştur. Vatandaşımızın ihtiyaç ve taleplerini yüksek organizasyon yetenekleriyle hızlı bir şekilde karşılamışlardır. İnanıyoruz ki 31 Mart seçimlerinde insan odaklı politikalarımızla vatandaşımıza, sıcak bir el uzatan belediyelerimizin sayısını arttıracağız."

İsmi duyurulan 5 aday dışındaki 222 adayın yer aldığı liste de PM toplantısı sonrası duyurulacak.