GÜNDEM

Cinsel istismardan ölen Nisanur bebeğin mezarını soruşturmayı yürüten komiser yaptırmış

Zonguldak'ta, Furkan Sevinç'in cinsel istismarı sonucu hayatını kaybeden 2 yaşındaki Nisanur'un cinayetini aydınlatan polislerin mezarı da yaptırdığı ve mezarın bakımını üstlendiği ortaya çıktı.

Abone Ol

Zonguldak'ta, annesinin sevgilisi Furkan Sevinç tarafından cinsel istismara uğrayan ve hayatını kaybeden 2 yaşındaki Nisanur Ö.'nün mezarını, soruşturmada görevli komiser İbrahim Yıldız yaptırdı. Komiser Yıldız, sık sık mezarın bakımını yaparken, mezarın çevresine servi fidanları dikti. Mezar taşında "Nur içinde uyu cennet kokulu yavrum" ve Zariyat Suresi'nden esinlenilen "Herkese hak ettiği karşılığın verileceği hesap günü mutlaka gelecektir" yazılı.

Kimsesizler mezarlığına defnedildi

Çaycuma Şehir Mezarlığı'nda 'Kimsesizler Mezarlığı' kısmına defnedilen bebeğin cenazesine, Çaycuma Kaymakamı Mehmet Göze, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Cengiz, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, savcılar, hakimler, adliye personeli ve polisler katıldı.

Ağırlaştırılmış müebbet ve 30 yıl ceza verildi

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 25 Aralık 2023'te yargılanan Furkan Sevinç, 'Bebeğe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra Sevinç'e, 'Nitelikli cinsel istismar' suçunun üst sınırından 30 yıl hapis cezası verildi. Anne Meryem Ö.'nün de tutuklu yargılandığı ve dosyada gizlilik kararı olduğu öğrenildi.