CNN'in istihbarat bilgilerine aşina olduğunu belirttiği iki kaynağa dayandırdığı dünkü haberine göre Lübnan Hizbullah'ı İran'dan bağımsız olarak İsrail'e saldıracak gibi görünüyor.

İsrail geçen hafta Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın üst düzey lideri Şükrü'yü hedef almıştı.

Bir kaynak, "Hizbullah planlamalarında İran'dan daha hızlı hareket ediyor ve önümüzdeki günlerde İsrail'e saldırmak istiyor" görüşünü dile getirdi.

Bu arada yetkililerin CNN'e verdiği bilgiye göre İran, Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesine nasıl karşılık vereceğini belirlemek için hâlâ çalışıyor.

İkinci kaynak ise Hizbullah'ın uyarı yapmadan harekete geçebileceğini, Lübnan'ın kuzey komşusu olarak İsrail'e yakınlığı göz önüne alındığında İran için durumun böyle olmadığını söyledi

CNN’nin aktardığına göre kaynak, Hizbullah ile İran arasında şu anda net bir koordinasyon olmadığını da belirtti.

İsrail perşembe günü Hizbullah'ın ülkenin merkezindeki sivillere ya da askeri üslere saldırması halinde "orantısız bir karşılık" vereceği uyarısında bulundu

Alman haber ajansı DPA'nın İsrail medyasından aktardığına göre, "İsrail, Hizbullah'ın ülkenin merkezindeki ordu üslerine saldırmasından endişe duyuyor.  ABD'ye, saldırıda İsrailli sivillerin yaralanması halinde, ordunun cevabının orantısız olacağını açıkça belirtti."