İki yıldır evli olduğu kadından boşandıktan sonra, 4 çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan erkeğin duruşması 6'ncı kez ertelendi.

Evli oldukları süre içerisinde İstanbul'da ikamet eden 36 yaşındaki oto tamircisi M.O.Ç. ile S.K. boşandı. Çift boşandıktan sonra anne S.K., çocukları da yanına alarak memleketi Kayseri'ye döndü. Ardından baba da Kayseri'ye geldi. Anne boşanma sürecinden etkilenmemeleri için çocukların babalarıyla görüşmesine müsade etti. Bir süre sonra çocuklarda içe kapanma, altını ıslatma gibi belirtilerin gözlemleyen anne, çocuklarını sorgulayınca, babanın çocuklara istismarda bulunduğunu fark etti.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 15 ARALIK'TA

Ardından anne Alo 183'ü aradı ve en küçük engelli çocuk haricindeki diğer çocuklar, istismar iddiası nedeniyle devlet korumasına alındı. Ocak 2019'da Çocuk İzleme Merkezi'nde çocukların beyanlarının alınması ile duruşma süreci başladı. Bugün Kayseri 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 6'ncı duruşma, sanık avukatının mazeret bildirmesinden dolayı 15 Aralık'a ertelendi.

ANNE VE ÇOCUKLAR TEHLİKE ALTINDA

Davanın müdahili olan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği avukatlarından Dilan Ergüneş ve Rahime Arslantaş Yücel duruşma sonrasında basın açıklaması yaptı. Sanığın 1 buçuk yıllık dava süresince tutuksuz yargılanması ile 2019 yılında ÇİM'de ilk beyanları alınan çocukların, 2020 Eylül ayında ikinci kez beyanlarının alınmasına tepki gösteren Ergüneş ve Arslantaş Yücel, "En büyük çocuk şu anda 8 yaşında, olay olduğunda 7 yaşındaydı ve o yaşta bir çocuğun bunları hayal etmesi imkansız. Buradaki en büyük problem, bu şahsın böyle bir suçla tutuksuz yargılanması. Anneyi sürekli olarak taciz ediyor. Etrafındaki insanların annenin aklından şüphe etmesini sağlayacak biçimde bunu yapıyor. Uzaklaştırma kararı var bunu deliyor ama mesela gidip de ispatlayacağı biçimde darp etmiyor. Anne Emniyet'e şikayete bulunduğunda bizim yapabileceğimiz bir şey yok deniliyor. Babanın tutuklu yargılanmamasının en büyük sıkıntısı da şu. Evet çocuklarımızın 3'ü şu anda devlet korumasında olabilir ama yüzde 88 engelli olan çocuğumuz aynı zamanda anneyle birlikte yaşıyor. Anne şu anda ne kadar tehdit altındaysa, engelli olan çocuk da o kadar tehdit altında. Bu nedenle sanığın tutuklu yargılanması çok önemli" diye konuştu.