Cumhuriyet Mitingleri ile adını duyuran Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği'nde bir süredir yaşanan istifaların arkasında Vatan Partisi'nin "HDP Kapatılsın" imza kampanyasının olduğu öğrenildi.

Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği'nde "HDP Kapatılsın" imza kampanyasını imzalamadıkları için baskı gören üyeler istifa ediyor.

"VATAN PARTİSİ KADIN KOLLARINA DÖNDÜ"

Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği'nin Kurucu Genel Başkanı Şenal Sarıhan, dernekten istifa ettiğini açıkladı. Sarıhan istifa açıklamasında, bir süredir dernek yönetimini 'ele geçiren' Vatan Partisi'nin "HDP Kapatılsın" imza kampanyasına imza atmayan üyeler üzerinde baskı uyguladığını açıkladı. Sarıhan, "Kadının şiddetten korunmasından, laik eğitim ve demokratik Anayasa taleplerine her konuda emeğimizi tüm kadın arkadaşlarımızın emeği ile birleştirdik. Cumhuriyet Mitingleri’nin ateşleyicisi ve düzenleyicisi olduk. Ne var ki o dönemdeki adıyla İşçi Partili arkadaşların, kongrede yarattıkları kavga ortamı nedeni ile ertelediğimiz genel kurulu, erteleme kararına karşın fiili durum yaratarak gasp eden parti taraftarları, bizim aday olmadığımız bu seçimde yönetime geldi. O tarihten başlayarak adım adım, dernek yönetimi, siyasi partilerden bağımsız olması gereken yapısını, önce İşçi Partisi, ardından da aynı ismin devamı olan Vatan Partisi’nin kadın kollarına dönüştürdü. Anılan tarihten bu yana derneğin amacı doğrultusunda en ufak bir çalışma yapılmayarak, iktidar politikaları ile de özdeşleşen parti kuyrukçuluğu tercih edildi. Daha da ileri gidilerek, demokrasi ve özgürlük taleplerine düşman kesildi" dedi.

"METNİ İMZALAMAYANA PKK'LI DENİLDİ"

CKD Çankaya Şube eski Başkanı Melek Neslihan Özfidan ise dernekten istifa edenler adına yaptığı açıklamada, Anayasa’nın 25’inci Maddesi’ne atıf yaparak, “Herkes düşünce özgürlüğüne sahiptir. Kimse düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz, suçtur. Ancak buna rağmen CKD’nin 11 Haziran’da imzacı olarak katıldığı ve Vatan Partisi’nin baş gündemini oluşturan ‘HDP kapatılsın’ kampanyasına imza vermeyenlere çok ağır bir suçlamayla PKK’lı olduklarına ilişkin algı yaratılmaya çalışıldı” diye konuştu.