Gülcan ve Noman Lermi çifti, 2002 yılında Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel başlatılan bir kampanya kapsamında oğulları Kaan Mert ve Batuhan Berk'e mektup yazmıştı.

Çift, o dönem 6 ve 2 yaşında olan oğullarına yazdıkları mektupları, kampanyanın organizatörlerine teslim etmişti. Mektuplar, 21 yıl boyunca özel kasalarda muhafaza edildi.

Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü olan 2023 yılında, Lermi çiftinin oğullarına yazdıkları mektuplar, sahiplerine ulaştı.

"BU BANA BIRAKILAN BÜYÜK BİR MİRAS"

Anadolu Ajansına konuşan 23 yaşındaki Batuhan Berk Lermi, mektubu eline aldığında çok duygulandığını söyledi. Mektupta, anne ve babasının kendilerine birlik ve beraberlik içinde olmalarını, birbirlerine destek olmalarını dilediğini belirten Lermi, "Bu bana bırakılan büyük bir miras ve paha biçilemez bir hediye" dedi.

Gülcan Lermi ise mektupları yazdıkları zamanı hatırlayamadığını belirterek, "Çocuklarımızın okuması, geleceği olan, Türkiye Cumhuriyeti'ne faydalı, yararlı birer vatandaş olmaları için tek sebebimiz, gayemiz buydu" dedi.

Mektupta şu ifadeler yer alıyor:

Sizleri öyle güzel yetiştireceğim ki herkes parmakla gösterecek. Yavrucuğum, ağabeyinle beraber bir bilek hatta bir yürek olun. Bir elmanın birer yarısı olun. Birbirinizi tamamlayın. Önce kendine sonra ailene daha sonra da milletine hayırlı bir evlat olman dileğiyle. Sizi çok seviyorum.