MANİSA

Cumhuriyet’in ayak sesleri onlarla birlikte geldi

Kurulduğu yıllar itibari ile günümüze kadar bir çok devlet adamı,iş insanının mezun olduğu Türkiye’nin en eski lisesi olan ve 1885 yılında kuruluşunu tarihin arşivlerine yazdıran günümüzün Manisa liselileri 29 Ekim Cumhuriyet’in 101. Kuruluşuna denk düşen 140. Kuruluş yıllarında 25 kilometrelik şehir yürüyüş gerçekleştirdi.

Abone Ol

Haber: Ahmet ÜNSAL/Manisa


7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren,TBMM Başkanlarından Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel,dönemin renkli belediye başkanlarından Ertuğrul Dayıoğlu, Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ekonomi prenslerinden Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli, Manisa Şehrinin yönetimini üstlenen belediye başkanları ve çok sayıda milletvekilinin mezun verdiği Manisa lisesi bugün sabah saatlerinde lise bahçesinden başlayan Cumhuriyet Meydanı ve takiben Mustafa Kemal Paşa caddesi izleyen Cumhuriyet ve Kuruluş yıllı yürüyüşü Manisalılardan alkışlarla destek buldu.
   
YÜRÜYÜŞÜN ÖNCÜLERİ ALKIŞI HAK ETTİ

Bugün için eğitimini deneyimli öğretmen kadrosu ile sürdüren Manisa Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerin yer aldığı yürüyüşün öncülüğünü Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kılıç, Abdullah Ölmez, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Emin Ercan, Süleyman Erdem ve Manisa Lisesi Müdürü Ziya Çiçek üstlendi.
   
VATANDAŞLAR BALKONLARINDAN ESNAFLAR İSE İŞYERLERİNDEN DESTEK VERDİ

 Manisa Lisesi bando takımı eşliğinde öğrenciler ellerinde Atatürk posteri, Türk bayraklarıyla Manisa Hükümet önüne oradan da Manisa Lisesi’ne kadar marşlar söyleyerek yürüdü. Yürüyüş boyunca vatandaşlarda destek verdi.