EKONOMİ

DeFacto Maaşı: Müdür, Part Time, Kasiyer DeFacto Maaşları!

Büyük giyim mağazaları sürekli istihdam sağlayan yerler arasındadır. Bu doğrultuda DeFacto maaşı ne kadar diye merak edilmektedir. İşte, detaylar...

Abone Ol

DeFacto, 2003 yılında kurulan ve Türkiye'nin önde gelen perakende giyim markalarından biri haline gelen bir şirkettir. 50'den fazla ülkede 500'den fazla mağaza ve 14.000'den fazla çalışanı ile faaliyet gösterir.

Uygun fiyatlı ve modaya uygun ürünleri, genç ve dinamik hedef kitlesi, çok kanallı satış anlayışı, sürdürülebilirlik ve toplumsal sorumluluk gibi birçok özelliği ile öne çıkmaktadır. Peki, DeFacto maaşı ne kadar? İşte tüm detaylar…

DeFacto Maaşı

DeFacto, her bütçeye uygun geniş bir ürün skalasına sahiptir. Şirket her sezon yeni trendleri takip ederek yeni koleksiyonlar sunmakta ve tüm ürünlerinde kalite ve şıklıktan ödün vermemektedir. Bu anlamda oluşturulan pozisyona göre ortalama maaşlar belirlenir.

2024 yılında DeFacto maaşı pozisyonlara göre yaklaşık aşağıdaki gibidir:

Pozisyon

Maaş

Mağaza Müdürü

25.000 TL – 35.000 TL

Kasiyer

17.002 TL

Supervisor

20.000 TL – 30.000 TL

Satış Danışmanı

18.000 TL – 24.000 TL

NOT: Bu maaşlar ortalama başlangıç maaşlarıdır. Özellikle deneyimin oldukça önemli olduğu maaşlar tecrübe yılına göre artış gösterebilmektedir. Ayrıca prim usulü kazanç da gerçekleşebilir.

DeFacto Müdür Maaşları

Maaşa ek olarak mağaza müdürleri yol yardımı, yemek yardımı, kıdem tazminatı ve sigorta gibi yan haklardan da yararlanmaktadır. Bazı DeFacto şubeleri müdürlerine performansa dayalı prim de verebilmektedir. Mağaza müdürü bir perakende mağazasının günlük işleyişinin kusursuz bir şekilde işlemesini sağlayan kişidir.

DeFacto müdür maaşı 2024 yılında aşağıdaki gibidir:

  • DeFacto mağaza müdürleri ortalama 29.800 TL maaş almaktadır.

Satışları ve karlılığı artırmaktan, mağazayı yönetmekten ve müşterilerle iletişim kurmaktan sorumludurlar. Bu çok yönlü rol, liderlik, ekip yönetimi, iletişim, problem çözme ve analitik düşünme gibi çeşitli becerilerin ustaca kullanılmasını gerektirir.

Mağaza personelini işe almak, eğitmek ve motive etmek, çalışma saatlerini ve vardiyaları planlamak, envanter seviyelerini takip etmek ve siparişleri yönetmek, mağaza tesislerini ve ekipmanlarını denetlemek ve bakımını yapmak, güvenlik ve kayıp önleme prosedürlerini uygulamak bu görevin kapsamındadır. Müdür, mağazanın sorunsuz bir şekilde işlemesini ve tüm personelin görevlerini en iyi şekilde yerine getirmesini sağlar.

İlgili İçerik: LC Waikiki Maaşları 2024: Personel Maaşları Ne Kadar? Kasiyer, Depo…

DeFacto Kasiyer Maaşları

DeFacto kasiyerleri asgari ücret almaktadır. Fakat belirtmek gerekir ki İstanbul'da bulunan bir mağazada çalışan deneyimli bir kasiyer, asgari ücretin biraz üzerinde bir maaş alabilmektedir.

DeFacto Part Time Maaş 2024

DeFacto part time maaş 2024 yılında çalışılan saate ve şehre göre değişiklik göstermektedir. Asgari ücret artışı ile birlikte part time maaşlarda bir miktar artış olmuştur. Ancak maaşlar bölgeye göre de değişiklik gösterebilir.

İstanbul gibi büyük şehirlerde maaşlar daha yüksekken Anadolu şehirlerinde daha düşük olabilmektedir. Ek olarak satış elemanı, kasiyer, depo elemanı gibi farklı pozisyonlarda maaşlar değişiklik gösterebilir. Daha önce perakende sektöründe deneyimi olan kişiler deneyimsiz kişilere göre daha yüksek maaş alabilir. Bazı kurumlarda ise yabancı dil bilen kişilere ek bir maaş ödemesi yapılabilmektedir.

DeFacto Part Time maaşları ortalama olarak aşağıdaki gibidir:

  • DeFacto’da part time çalışan biri genellikle asgari ücretin yarısını almaktadır. Bu doğrultuda maaşlar 8.000 TL ile 10.000 TL arasında değişmektedir. Bu konuda çalışma saati önem kazanır.

DeFacto Çalışma Saatleri ve Maaşı

DeFacto maaşı; çalışılan pozisyona, şehre ve mağazanın türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Tam zamanlı çalışanlar haftada 45 saat çalışırlar. Part time olanlar ise haftada 20-30 saat arasında değişen sürededir.

Mağazalarda çalışma saatleri full time 09.00 - 16.30, yarı zamanlı olarak 14.30 - 22.00 şeklindedir. Hafta sonları ise bu aralık değişmektedir. Cumartesi 10.00 - 20.00 ve Pazar 12.00 - 18.00 mesai saatleri geçerlidir. Depo ve ofislerde ise çalışma saatleri hafta içi 09:00 - 18:00 arasındadır. DeFacto maaşı asgari ücret üzerinden hesaplanır ve pozisyon ile deneyime göre değişiklik gösterir. Yöneticiler gibi bazı pozisyonlarda maaşlar asgari ücreti aşmaktadır.

DeFacto Maaşları Ayın Kaçında Yatıyor?

Mağaza çalışanlarının maaşları her ayın son iş günü veya en geç takip eden ayın ilk iş günü hesaba yatmaktadır. DeFacto maaşı için ise bu tarih her ayın 5‘idir. Satış primleri de 20’sinde çalışanların banka hesaplarına yatırılır. Ancak maaş yatma tarihi şirket politikasına, banka prosedürlerine ve bazı özel durumlara göre değişiklik gösterebilir.

DeFacto Maaşları Hangi Bankaya Yatar?

DeFacto maaşı, Ziraat Bankası üzerinden yatmaktadır. Çalışanlar, maaşlarının yatacağı bankayı işe giriş formunu doldururken veya daha sonra İnsan Kaynakları Departmanı'na bildirerek değiştirebilirler.

DeFacto İş Başvurusu

DeFacto, ürünlerini ağırlıklı olarak 18-35 yaş arası gençlere ve yetişkinlere yönelik olarak tasarlamaktadır. Şirket, bu kitlenin zevkini ve tarzını yansıtan özgün ve modern tasarımlar sunarak onların beğenisini kazanmaktadır. Türkiye'nin önde gelen perakende giyim markalarından biri olarak her yıl binlerce kişiye istihdam imkanı sunmaktadır.

DeFacto'ya iş başvurusu için öncelikle açık pozisyonları bulmanız gerekir. Bunu yapmak için markanın resmi kariyer sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İlgi duyduğunuz ve gerekli şartları sağladığınız pozisyonu bulduktan sonra pozisyonun sayfasındaki "Başvur" butonuna tıklayarak CV'nizi ve ek belgelerinizi yükleyip gerekli bilgileri doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Başvurular DeFacto İnsan Kaynakları Departmanı tarafından değerlendirilir ve uygun bulunan adaylar mülakata davet edilir. Mülakat aşamaları telefon görüşmesi ve yüz yüze görüşmeyi içerir. DeFacto tüm adaylara başvuruları ile ilgili geri dönüş yapmaktadır.

DeFacto Bayram Destek Elemanı Maaşı

DeFacto bayram destek elemanı maaşları; pozisyona, şehre ve mağazanın türüne göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak Bayram destek elemanları asgari ücret üzerinden maaş almaktadır.

2024 yılı için net asgari ücret 17.002,12 TL'dir. Bu DeFacto maaşına ek olarak bazı mağazalar bayram tazminatı da verebilmektedir. Bayram tazminatı tutarı asgari ücretin 1/4'ü kadardır. Bayram destek elemanları, haftalık veya günlük olarak çalışabilirler. Haftalık çalışanlar için maaş, 45 saat üzerinden hesaplanır. Günlük çalışanlar için ise maaş, çalışılan gün sayısı x günlük çalışma saati baz alınır.

Bu yazımızda sizin için DeFacto maaşı hakkında tüm detayları paylaştık