KÜLTÜR & SANAT

Deha Dizisi Nerede Çekiliyor? İstanbul'un Hangi Semti?

Show TV'nin sevilen yapımlarından Deha dizisi nerede çekiliyor? İşte detaylar...

Abone Ol

Deha dizisi son zamanlarda yayınlanan sevilen yapımlardandır. Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığı dizi çekim yerleriyle de merak edilmektedir. Peki, Deha dizisi nerede çekiliyor? İşte dizi hakkında merak edilenler…

Deha Dizisi Nerede Çekiliyor?

Deha dizisinin çekimleri İstanbul’un farklı semtlerinde gerçekleştirilmektedir. Dizinin atmosferi şehrin çeşitli köşelerinin etkileyici bir şekilde ekrana yansıtılmasıyla da beğeni kazanmıştır.

Hem oyuncu kadrosu hem de çekim mekanları ile dikkat çeken bu yapım İstanbul’un tarihi ve modern dokularını harmanlamaktadır.

Özellikle Beyoğlu, Balat ve Fatih gibi tarihi dokusuyla öne çıkan bölgeler dizinin çekiminde sıklıkla kullanılan mekanlardandır. Bu semtlerin dar sokakları köklü mimarisi ve doğal güzellikleri dizide yansıtılmaktadır.

Deha Dizisi Kıbrıs’ta Nerede Çekildi?

Deha dizisi nerede çekiliyor sorusunda merak edilen yerlerden biri de Kıbrıs’tır.

Deha dizisinin ilk bölümünde yer alan önemli sahnelerden biri için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Pasha Group'un otelinin balo salonuna sıfırdan özel bir set kurulmuştur. Çekimlerin Grand Pasha Girne Otel’de gerçekleştiği bilinmektedir.

Deha Dizisi Konusu

Deha Deha dizisi nerede çekiliyor sorusu içerisinde dizinin konusu da izleyiciler tarafından merak edilmektedir. Dizi intikam ve aile bağlarının keskin bir şekilde öne çıktığı derin bir hikaye sunmaktadır.

Hikayenin merkezinde iyilik ve kötülüğün simgesi haline gelmiş iki ana karakter olan baba ve oğul yer almaktadır.

Yıllar sonra yolları kesişen bu ikili geçmişte kapanmamış hesaplarla yeniden yüzleşir. Bu karşılaşma uzun zamandır saklı kalan sırların gün yüzüne çıkmasına zemin hazırlarken her iki taraf için de geri dönüşü olmayan bir süreci başlatır.

Dizinin baş karakterlerinden Cesur ve Aysel karanlık taraflarıyla tanınan bir çifttir. Tek çocukları İskender küçük yaşlarda anne ve babasının kötücül doğasını fark eder ve buna karşı kendini koruma yollarını öğrenir. Ancak Aras Bulut İynemli'nin canlandırdığı Devran karakterinin İskender'in hayatına ansızın dahil olmasıyla ailedeki dengeler köklü bir şekilde değişir.

Deha dizisi boyunca baba-oğul arasındaki giderek artan nefret ve intikam dolu hesaplaşma geçmişte gömülü kalmış karanlık sırların birer birer ortaya çıkmasına neden olur. Her karakterin içsel yolculuğu ve psikolojik çözümlemeleri izleyiciyi ekran başına kilitlemeyi başarmıştır.

Deha Dizisi Hangi Gün Yayınlanıyor?

Deha Dizisi nerede çekiliyor sorusundan sonra ne zaman yayınlandığını da açıklayalım.

İzleyicilerle buluşan Deha dizisi 22 Eylül 2024 tarihinden itibaren ekranlarda yer almaya başlamıştır. Dizi her hafta Pazar akşamları saat 20:00'de izleyiciyle buluşmaya devam etmektedir.

Deha Dizisi Hangi Kanalda?

Deha dizisinin yayınlandığı kanal da merak konusu olmaktadır. Diziyi Show TV ekranlarında her Pazar yayınlanmaktadır. Show TV’nin geniş izleyici kitlesine hitap eden bu yapım güçlü senaryosu ve karakter derinlikleriyle izleyenlerin beğenisini kazanmıştır.

Deha Dizisi Oyuncuları

İzleyicilerin merakla beklediği Deha dizisinin oyuncu kadrosu oldukça geniş ve etkileyici bir isimlerden oluşmaktadır.

Deha dizisinin oyuncu kadrosu aşağıdaki gibidir:

  • Aras Bulut İynemli
  • Uğur Polat
  • Taner Ölmez
  • Onur Saylak
  • Melis Sezen
  • Ahsen Eroğlu
  • Seda Akman
  • Zuhal Gencer
  • Taner Rumeli
  • Emel Göksu
  • Cenk Kangöz
  • Oğulcan Arman Uslu
  • Umutcan Ütebay
  • Eylül Ersöz
  • Çağrı Atakan
  • Ali Berge
  • Çağan Efe Ak
  • Abdurrahman Yunusoğlu
  • Yusuf Selim Uğurlu

Aras Bulut İynemli Hakkında

Aras Bulut İynemli, 25 Ağustos 1990 tarihinde İstanbul'da doğmuş, Türk dizi ve sinema oyuncusudur. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Uçak Mühendisliği okurken oyunculuk kariyerine adım atmıştır.

İlk kez dikkatleri, 2010 yılında yayınlanan "Öyle Bir Geçer Zaman ki" dizisinde canlandırdığı Mete karakteri ile çekmiştir. Sonraki yıllarda "İçerde" ve "Çukur" gibi popüler dizilerde başrol oynamış, bu yapımlardaki performanslarıyla geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştır.

Sinema dünyasında ise "7. Koğuştaki Mucize" filmindeki rolüyle büyük beğeni kazanmıştır. Hem yeteneği hem de canlandırdığı güçlü karakterlerle Türk televizyon dünyasında kendine önemli bir yer edinmiştir.

Günümüzde Deha dizisinin başrolüne hayat vermektedir.

Uğur Polat Kimdir?

Uğur Hakan Polat 1 Ocak 1961 yılında doğmuştur. Türk tiyatro, sinema ve dizi dünyasının önde gelen oyuncularından biridir. 1978 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'na katılarak tiyatro hayatına adım atmıştır. 1981 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde eğitimini tamamlamıştır.

Kariyerinde 16 yıl boyunca Devlet Tiyatrosu'nda sahne almış ve 30 farklı tiyatro oyununda yer almıştır. Bu süreçte 1996 yılında İsmet Küntay Tiyatro Ödülü'nü kazanarak tiyatro alanındaki başarılarını taçlandırmıştır.

Sinema kariyerinde de önemli başarılar elde eden Polat Salkım Hanım'ın Taneleri filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü almıştır. Ayrıca Bütün Kapılar Kapalıydı filmiyle 1990 yılında Ankara Film Festivali'nde Umut Veren Oyuncu ödülüne layık görülmüştür.

2014 yılında Kanal D’de yayınlanan Ulan İstanbul dizisinde Kandemir Nevizade karakteriyle büyük hayran kitlesi toplamıştır. Uğur Hakan Polat’ın geniş filmografisinde tiyatrodan sinemaya ve dizilere kadar pek çok başarılı projesi bulunmaktadır.