Deha dizisi Show TV'nin yeni sezon dizilerinden biri. Yönetmenliğini Umut Aral'ın yaptığı dizinin senaryosunu ise Damla Serim yazıyor. Peki Deha oyuncuları kimler? Deha konusu ne? Deha nerede çekiliyor? İşte Deha dizisi oyuncu kadrosu...

Deha Oyuncuları Kimler?

Yapımcılığını Timur Savcı ve Burak Sağyaşar’ın üstlendiği Deha dizisinin oyuncu kadrosunda Aras Bulut İynemli, Uğur Polat, Taner Ölmez, Onur Saylak, Melis Sezen, Ahsen Eroğlu, Seda Akman, Zuhal Gencer, Umutcan Ütebay, Emel Göksu, Cenk Kangöz, Taner Rumeli, Oğulcan Arman Uslu, Eylül Ersöz, Çağrı Atakan, Ali Berge, Çağan Efe Ak, Abdurrahman Yunusoğlu ve Yusuf Selim Uğurlu yer alıyor.

Deha Nerede Çekiliyor?

Deha dizisi İstanbul’da çekiliyor.

Deha dizisi, 22 Eylül Pazar akşamı saat 20.00'da ilk bölümüyle seyirci karşısına çıktı.

Deha Konusu Ne?

Senaryosunu Damla Serim’in kaleme aldığı Deha dizisi; biri iyilik biri kötülükte deha olan baba ve oğulun, yıllar sonra gerçekleşen yüzleşmesiyle başlayor.

Dizide, intikam hikayesinde herkesin farkında olmadığı yüzüyle tanışacağı derinlikli bir yapı sunuluyor.

Deha Oyuncuları: Kim, Kimdir?

Devran (Aras Bulut İynemli): İskender ve Gülce’nin oğlu. Ferman ve Yaman’ın kardeşi, Boran ve Ceylan’ın abisi. Esme’nin ilk aşkı. Yirmi yedi yaşında, keskin bir zeka. Herkese merhamet gösterir, babası dışında…

Esme (Ahsen Eroğlu): Yüksek zekası ve öğrenme kabiliyetine rağmen, baskıcı ailesinin sınırları içinde kıvranan Esme, güzelliğiyle mahallenin gözdesi. Ancak onun kalbi, çocukluğundan beri yalnızca Devran’a ait.  Sevgisiz bir ailede büyümüş, saf ama içinde büyük bir güç barındıran bir kadın.  Onun için sevgi, tüm acılara karşı en güçlü sığınak...

Ahsen (Seda Akman): Güzelliği ve karanlık cazibesiyle her istediğini elde eden tehlikeli bir kadın. Cesur’un annesi, İskender’in hem en iyi destekçisi hem en iyi yönlendiricisi. Her adımı daha fazla güç ve para için.  Kendi çıkarlarından başka kimseyi umursamaz.

Boran (Çağan Efe Ak): Devran’ın erkek kardeşi, Ceylan’ın ikizi. Zengin bir hayatın hayalini kuran Boran, hiç görmediği babasının zengin dünyasının sunacağı imkanların peşinde.  Tehlikeli bir oyunun içinde, kendi yolunu çizmeye çalışıyor

Ferman (Oğulcan Arman Uslu): Erken yaşta ailesine babalık yapmaya başlamış, sorumluluk bilinciyle büyüyen biri. Sessiz, ağırbaşlı ve mesafeli. Devran’ın gölgesinde kalmanın yükünü taşır, ancak altında büyük bir güç yatar.  Gücünü ve hırsını saklayan, patlamaya hazır bir volkan. 

İskender (Uğur Polat): Kurnaz ve zeki. Şeytan tüyüyle herkesi parmağında oynatır. Paradan başka hiçbir şeyi gözü görmez; hayatı yalan. Tek gerçeği Aysel.  “Yalan söylüyorsam beni şuramdan vursunlar” der. Gün gelir, biri bu meydan okumayı kabul eder.

Sofi (Onur Saylak): Sofi.  Mahallenin gizemli filozofu, Devran’ın akıl hocası ve yol göstericisi. Eski masalların ve efsanelerin anlatıcısı, inandığı doğrulardan asla vazgeçmez.  Onun öğretileri, Devran’ın kaderini çizmesinde en büyük rehber olacak

İmre (Melis Sezen): Tutkulu ve özgür ruhlu. Güzelliği ve zekâsıyla herkesi etkisi altına alan, ancak kimsenin tam olarak çözemediği bir sır.  Hayatı bir oyun gibi yaşar, sınırları zorlamaktan çekinmez. Kafasına koyduğunu elde etmek için hiçbir engel tanımaz. Duygularını kontrol eder; ulaşılmazlığı onu daha da çekici kılar.

Cavidan (Emel Göksu): Devran ve kardeşlerinin babaannesi, İskender’in annesi. İskender onu da bırakıp kaçtıktan sonra bile oğluna bir gün olsun toz kondurmadı. İnatla ve ısrarla, asla dönmeyecek olan oğlu İskender’i bekliyor. Bir yandan bir yalanın içinde yaşadığının sonuna kadar farkında, öte yandan bu yalana inanmazsa içinde bulunduğu mutsuzluk ve sefaletle başa çıkamayacağını düşündüğü için gerçekle asla yüzleşmez.  Cavidan’ı sevmek kadar nefret etmek de zor.

Cesur (Taner Ölmez): İskender ve Aysel’in oğlu, Devran’ın üvey kardeşi. Hayatı; kendini babasından bile koruması gerektiğinde öğrendi. Akıllı, vahşi. Hayatta kalmak için her yolu denemek zorunda. Her an tetikte. Güvensizlikle büyüyen biri, kime güvenebilir ki?

Gülce (Zuhal Gencer): Zor şartlar altında ailesini dimdik ayakta tutan, çalışkan ve fedakâr bir anne. Tek hayali, çocuklarını onurlu ve temiz bir geleceğe kavuşturmak. Ailesi için her fedakârlığı göze alan, güçlü ve mücadeleci bir kadın.  Ama şimdi en büyük korkusuyla yüzleşmek zorunda: Devran’ın babasına benzemesi…

Yaman (Umutcan Ütebay): Ailenin en sessiz, en az fark edilen üyesi. Ferman’ın disiplininden, Devran’ın dahiliğinden uzak, ama kendi dünyasında kimsenin görmediği yeteneklere sahip. Arabalara olan tutkusu ve müziğe olan sevgisi, onu ayakta tutan iki şey.  Herkes onu “başarısız” zannederken, Yaman’ın içinde keşfedilmeyi bekleyen bambaşka bir dünya va

Ceylan (Eylül Ersöz): Devran’ın en küçük ve tek kız kardeşi, kalbi ailesine bağlı. Boran’ın ikizi, Devran’ın en kıymetlisi. Ailesine sadık, ama kendi içindeki çatışmalarla boğuşan bir karakter. Ceylan kendi küllerinden yeniden doğabilecek mi? 

Karga (Taner Rumeli): Babası Topal İhsan’ın gölgesinde, acımasız kurallarla büyüdü. Gücünü karanlıktan alan, acımasız ve sert bir adam.  Her adımında babasının izlerini taşıyor, imparatorluğunu kanla kurmuş. Kimseye acımaz, korkusuzca yoluna devam eder. Onun dünyasında kargalar asla susmaz.  Bu dünyada hayatta kalmak istiyorsan Karga’dan korkacaksın!

Hakim (Cenk Kangöz): Babası ve kardeşi arasında sıkışıp kalmış, karanlık bir geçmişin mirasçısı. Güç ve iktidar savaşında acımasızlığıyla öne çıkıyor. Her adımı, ailesine karşı duyduğu öfke ve kendini kanıtlama arzusu ile şekillenmiş.  Onun karanlık dünyasında kimse güvende değil.