Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM Parti) İzmir İl Örgütü, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle parti binasında açıklama yaptı. Açıklamaya, DEM Parti İzmir milletvekilleri Burcugül Çubuk, İbrahim Akın ile çok sayıda kurum temsilcisi katıldı. 

Açıklamayı yapan DEM Parti İzmir İl Eşbaşkanı Zehra Vezan Karabulut, “savaşa dur” demek için 1 Eylül’de alanlarda olacaklarını belirterek, "Sağ iktidarların yükselişi ve aralarındaki hegemonya kavgası yeni savaşlar üretmeye devam etmektedir. AKP-MHP iktidarı faşizmi kurumsallaşmasının önemli evreleri gerçekleştirerek rejimini sürdürüyor. Kürt halkına yönelik geliştirdiği savaş politikaları çerçevesinde bölgesel savaş zeminleri yaratıyor. Bu ittifak sermaye çıkarlarının dışında kalan tüm halkları, inançları, emekçileri, gençleri ve kadınları zaptı rapt altına alarak iktidarını sürdürmeğe çalışıyor" dedi.

Faşizme karşı birleşik mücadelenin yükseltilmesinin zamanı olduğunu ifade eden Karabulut, "Avrupa'da yükselen sağcılık, ırkçılık ve faşist dalga, aynı zamanda dalgakıranların olabileceğini de göstermişken şimdi birleşik mücadelenin tam zamanıdır. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, Türkiye ve Kürdistan’da tecrit, savaş ve işgal politikalarını halklara dayatan faşist iktidara 'dur' demek için bir araya geleceğiz. 1 Eylül'de barış isteyen herkesi kentte yapılacak eyleme davet ediyoruz” diye belirtti.

1 EYLÜL'DE ALANLARA 

Daha sonra konuşan DEM Parti Milletvekili Burcugül Çubuk, savaşın yükselişte olduğu bu dönemde barışa ihtiyaç olduğunu kaydederek, şöyle devam etti: "Halklar barış istedikçe AKP-MHP iktidarı da savaşı büyütüyor. Savaşa karşı halklar barışı örgütleyecek. Çünkü barışa en çok bizlerin ihtiyacı var. O nedenle savaşa karşı barışı örgütlemek zorundayız. Savaşla iktidarda duranlara karşı halkların barışını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz.”  

DEM Partili İbrahim Akın ise, tüm dünyada 3'üncü Dünya Savaşı hazırlıklarının yapıldığını dile getirerek, "Her yerde savaş tantanaları çalıyor. Dünya halklarını yeni bir cendereye sokuyorlar. Yürütülen savaş politikalarıyla halklar yoksulluk, açlık ve geleceksiz bırakılıyor. Savaşa karşı çıkıyoruz.  1 Eylül bu anlamda çok anlamlı oluyor” dedi.