CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Fırat, Nevşin Mengü'nün YouTube kanalına konuk oldu. Fırat, yaptığı açıklamada, "İstanbul, Antalya ve Mersin'de HEDEP'in aday çıkarması konusunda arka kapı diplomasisinin yoğun bir şekilde sürdüğünü" iddia etti. Fırat,  şunları dile getirdi:

"Korkunç olan şey şu; insanların demokratik bir iradeyle seçtiği belediye başkanlarına diyor ki, 'senin suçun olup olmadığına bakmayacağım, CHP'ye yarıyorsa kayyum atarım ya da Demirtaş'ı bırakmam.' Bu siyaset değil, rezillik"

HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iddialara şu şekilde yanıt verdi:

"On yıllardır hukuk siyasetin sopası olamaz, olmamalıdır diyoruz. Size tavsiyem, bu spekülatif, algı yaratmaya dönük yorumlarınızı yapmadan önce, eski gazeteci, yeni siyasetçi olarak olası kaynaklarınıza dikkat etmenizdir." Doğan, aksi takdirde yalan haber yaymaktan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, "Gizli protokol yapmak bizim işimiz değil!" dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikincü turundan iki gün önce eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi ile ittifak yapmıştı. Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile gizli protokol yaptığı aylar sonra ortaya çıkmıştı. Protokolde Kılıçdaroğlu seçilde taktirde İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı  ile bürokrasinin önemli yerlerinde Zafer Partisi'ne kadro vaat etmişti.