Bitlis'te yerel seçimde göreve gelen ve makam odasındaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını indirdiği için hakkında soruşturma açılan DEM Partili Tatvan Belediyesi Eş Başkanı Mümin Erol açıklama yaptı. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un "Tatvan'da ve bazı belediyelerde gördüğümüz devletin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanımızın resminin birtakım beyanlarda bulunarak indirilmesi birliğimize yönelik saldırıdır. Tatvan'da da soruşturma açılmıştır" açıklamasına da yanıt veren Erol, "Demek ki mevcut düzende hukukun, yasaların ne olduğunu bir önemi yokmuş. Adalet Bakanı'nın ne söylediğinin çok önemi varmış. Bu, hukuk sistemimize yapılan en büyük zulümdür. Hukukun ne denli iktidarın güdümünde olduğunun gösteriyor" dedi.

"2 ay önce, mazbatamızı aldıktan sonra bir siyasi partinin genel başkanının fotoğrafının indirilmesi mevzusunun, belli bir maksada dönük amaçla ve kolektif bir şekilde kullanılıyor olması da bu ülkede demokrasinin esamisinin okunamayacağını gösteren şeylerden biri oldu" diyen Erol, şunları söyledi: 

"Sayın Adalet Bakanı, bizim devlet düşmanlığı yaptığımıza varan yorumlar yaptı. Biz Sayın Adalet Bakanı'na şu soruyu çok rahatlıkla sorabiliriz: Hangi kanunumuzda belediye başkanının odasında bir siyasi partinin genel başkanının fotoğrafının bulunması gerektiği zorunlu kılınır? Bunu bırakalım, cumhurbaşkanının fotoğrafının belediye başkanının makam odasında bulunması gerektiğine ilişkin bir düzenleme var mı? Yoksa yaptığınız açıklamayı nereye sığdıralım? Adaleti temsil eden bakanın bu şekilde bir açıklamada bulunmuş olmasını hukukun hangi kurallarına bağlayacağız?"