Halk TV'de her hafta sonu yayınlanan Serhan Asker'in "Görkemli Hatıralar", bu Pazar Ağrı Doğu Beyazıt'taki İshak Paşa Sarayı'nda gerçekleştirildi.

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, ise çekimlerin yapıldığı illerde, yerel yöneticiler davet edilmesine rağmen Ağrı'daki yerel yöneticilerin çağrılmamasına tepki gösterdi.

Halk TV tarafından davet gelmediğini söyleyen Sakık, bu durumu "bir halkın iradesinin yok sayılması" şeklinde değerlendirdi.

"Şimdi de Kültürümüze mi Kayyum Atadınız?"

Sırrı Sakık, X'ten yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Halk TV’de Serhan Asker’in Ağrı-Doğubeyazıt programında Uşak belediye başkanı ve İstanbul CHP milletvekili şehrin tanıtımını yapıyor. Şehrimizi tanıtacak insan yoktu tabii. Bu nasıl bir rezalet? O şehrin seçilmişleri var belediye eş başkanları var, tarihçileri, mimarları, bilim insanları var.

Şimdi de kültürümüze mi kayyum atadınız? Doğubeyazıt belediye başkanları Uşak’ta Cilandiras Köprüsü'nü anlatıyor mu ki onlar Ehmede Xani’yi, İshakpaşa Sarayı’nı anlatıyor?

"Doğubeyazıt Halkına Karşı Büyük Ayıp"

Program yaptığınız, konuk olduğunuz tüm şehirlerde oranın milletvekillerini daha da önemlisi yerel yöneticileri olan belediye başkanlarını konuk alırsınız. Bunu tüm CHP’li belediyelerde yaptınız. Ama Doğubeyazıt’ta İshak Paşa’da yayın yapıyorsunuz ve belediye başkanlarını konuk almıyorsunuz. Bir şehrin kültürünü, tarihini tanıtacaksanız iradesini de yok saymayacaksınız. Bu Doğubeyazıt halkına karşı çok büyük bir ayıptır."