Hakkında tartışmalar yaşanan Demir Kadın Neslican Kanal D’de fragmanı yayınlanmasıyla gündem olmuştur.

Bir kadının sağlığı üstünde mücadelesini anlatan Demir Kadın Neslican’ı sizler için araştırdık. Demir Kadın Neslican oyuncuları kim gibi soruları yanıtladık. İşte Demir Kadın Neslican filmi hakkındaki detaylar...

Demirkadin Neslican Oyunculari 9

Demir Kadın Neslican Oyuncuları Kim?

İlk çıktığı dönemde bile birçok tartışmaya sebep olan Demir Kadın Neslican 12 Eylül 2024 tarihinde Kanal D’de yayınlanacaktır. Kanal D’de fragmanının yayınlanması üzerine tekrar gündem olan Demir Kadın Neslican filmi okuyucuların araştırdığı bir film olmuştur. Özellikle Demir Kadın Neslican oyuncuları kim sorusu film hakkında en çok merak edilen konulardan biridir.

Demir Kadın Neslican oyuncuları aşağıdaki gibidir:

  • Neslican Tay - Çağla Irmak
  • Zeynep Elçin
  • Yurdaer Okur
  • Meral Çetinkaya
  • Mesut Akusta
  • İlker Aksum
  • Deniz Uğur
  • Nisa Sofiya Aksongur
  • Ahmet Haktan Zavlak
  • Hasan Denizyaran
  • Özge Sezince
  • Şeyma Peçe
  • Cansu Fırıncı
  • Sedef Şahin

Gelin filmin hikayesini anlattığı Neslican Tay’ı ve Neslican Tay’a hayat veren oyuncu Çağla Irmak’ı yakından tanıyalım...

Demirkadin Neslican Oyunculari 4

Neslican Tay Kimdir?

Film ile ölümsüzleştirilmeye çalışılan Demir Kadın Neslican kimdir sizler için inceledik. İşte detaylar...

Neslican Tay 14 Mart 1998 tarihinde Bursa’da dünyaya gelmiştir. Rizeli bir anne ve Manisalı Çerkes bir babanın çocuğu olan Neslican Tay ilkokul, orta okul ve liseyi Rize’de tamamlamıştır. Ancak üniversite sınavına 2 hafta kala acı bir haber almış ve kanser olduğunu öğrenmiştir.

Bunun üstüne eğitimine ara veren Neslican Tay hastalığı hakkında farkındalık yaratabilmek adına 14 Ağustos 2017 tarihinde sosyal medya üzerinden içerikler üretmeye başlamıştır. 2018 yılında Bahçeşehir Üniversitesini kazarak Psikoloji bölümüne kaydolmuştur.

Kanser konusunda farkındalık yaratmak isteyen ve kanser aktivisti olan Neslican Tay üç kez kanseri yenmiş ve sürekli olarak paylaşımlarını “Yaşama azmi” temasıyla paylaşmıştır. Temmuz 2017 yılında bacağındaki tümör sebebiyle bacağının kesilmesinden sonra “Ben Bir Bacaktan İbaret Değilim” sloganıyla bir TED konuşması yapmıştır.

Hayatı boyunca üç kere kanseri yenebilen Neslican Tay 20 Eylül 2019 tarihinde daha 21 yaşındayken align mezenkimal tümör sebebiyle vefat etmiştir. Vefatı üzerine birçok ünlü başsağlığı mesajı yayınlarken ismi okullara ve parklara verilmeye çalışılmıştır.

Ablası Nazlıcan Tay Kocakaya, Tay'ın günlüklerini derleyerek 2020'de “Yaşım 19” isimli kitabı yayınlamıştır. Ayrıca Neslican Tay’ın hayatı ve mücadelesi Demir Kadın Neslican ismindeki film ile beyaz perdeye aktarılmıştır. Demir Kadın Neslican Tay filmi ismini ölümsüzleştiren eserlerden biri olarak tarihe geçmiştir.

Neslican Tay Vefat Ettiğinde Kaç Yaşındaydı?

Neslican Tay 20 Eylül 2019 tarihinde, 21 yaşındayken vefat etmiştir.

Neslican Tay Nereli?

Neslican Tay Bursa’da doğmuştur. Ancak anne tarafından Rizeli baba tarafından ise Manisalı Çerkes bir köke sahiptir.

Demirkadin Neslican Oyunculari2

Neslican Tay’ı Kim Oynuyor?

Demir Kadın Neslican oyuncuları kim sorusu ile araştırılan filmde özellikle Neslican Tay’a hayat veren oyuncu araştırılmaktadır. Gelin Demir Kadın Neslican filminde Neslican Tay’ı oynayan Çağla Irmak’a yakından bakalım...

Çağla Irmak Kimdir?

Tam ismiyle Naz Çağla Irmak 19 Ekim 1997 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. Oyuncu Hülya Gülşen’in kızı olan Çağla Irmak oyunculuk kariyerindeki ilk adımı annesiyle birlikte rol aldığı Bizim Evin Halleri isimli yapımda atmıştır. Bizim Evin Halleri isimli yapım Çağla Irmak için ilk adım olsa da ilk çıkışını 2015-2018 yılları arasında ATV’de yayınlanan Kırgın Çiçekler dizisi ile yapmıştır. Günümüzde Hudutsuz Sevda ve Zamanın Kapıları isimli diziler ile bilinen Çağla Irmak Demir Kadın Neslican isimli filmde ünlü kanser aktivisti Neslican Tay’ı canlandırmaktadır.

Demirkadin Neslican Oyunculari 7

Demir Kadın Neslican Konusu

Demir Kadın Neslican oyuncularını listeledikten sonra filmin konusuna değinmek gerekmektedir.

Özgür Bakar tarafından yönetilen Demir Kadın Neslican filmi kanserle mücadelesi ile tanınan kanser aktivisti Neslican Tay’ın hikayesini anlatmaktadır. Daha lise sondayken kanser teşhisi konan Neslican Tay’ın kanser ile olan mücadelesini beyaz perdeye aktarmaktadır. Üç kere kanseri yenen ve “Demir Kadın” lakabını alan Neslican Tay bu mücadele sırasında bacağını kaybetmiş olsa da yılmadan pes etmeden savaşmaya devam etmiş ve arkasında ilham verici bir hikâye bırakmıştır.

Demirkadin Neslican Oyunculari 3

Demir Kadın Neslican Hangi Platformda?

2023 yılında yayınlanan Demir Kadın Neslican filmi sinemalarda gösterime girmiştir. Henüz herhangi bir platformda yayınlanmadığı bilinen Demir Kadın Neslican filmi zaman zaman televizyon kanallarında gösterilmektedir. 

Demirkadin Neslican Oyunculari 10

Sıkça Sorulan Sorular

Demir Kadın Neslican oyuncuları dışında merak edilen diğer konular ve bu konuların cevapları aşağıdaki gibidir:

Demir Kadın Neslican Ne Kanseri?

Neslican Tay’a Malign Mezenkimal Tümör teşhisi konulduğu bilinmektedir. Hayatını da Malign Mezenkimal Tümör sebebiyle kaybetmiştir.

Demir Kadın Neslican Gerçek Mi?

Demir Kadın Neslican filmi gerçek bir yaşam öyküsünü konu almaktadır. Biyografi türünde olan film kanser aktivisti olan ve “Demir Kadın” unvanını alan Neslican Tay’ın mücadelesini ve hayat hikayesini anlatmaktadır.

Demir Kadın Neslican Niye Tartışmaya Sebep Oldu?

Film bir süre hakkında yapılan tartışmalar sebebiyle gündem olmuştur. Bazıları bu filmin Neslican Tay ve onun kanserle mücadelesinin anısını yaşatacak, Neslican’ın mücadelesini ilham verici bir şekilde ölümsüzleştirecek bir eser olarak görmektedir. Bazıları ise bu filmin zamanında Neslican Tay’a yardım yapılmamasının ancak şimdi onun hikayesini kullanarak bunu paraya çevirmenin bir yolu olarak görmektedir.