Sefaköy Kültür & Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen "Yönetmen Söyleşileri" etkinliğine Zeki Demirkubuz konuk oldu. Ünlü yönetmen, son filmi ile ilgili "Korsana veya dijitale ne zaman düşecek?" sorusuna "Korsana ne zamana düşeceği ben değil korsancıların becerisine bağlı, Netflix’e gelmez ama Netflix’in kimlerin filmini alacağını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"PAPAĞAN" ELEŞTİRİSİ

Oyuncu adaylarına da tavsiyede bulunan Demirkubuz şunları dile getirdi:

"Bu ülkede sorun; oyunculuk adına öğretilen klişeler ve saçmalıklar, oyunculuk adına öğretilen yalanlardır. Al Paçino ve Nicholson bu ikisi de hiçbir karakterin kılığına girmezler, büyük makyajlar yapmazlar, şekil değiştirmezler ki bunlar Hollywood adamları. Al Pacino oynayacağı karakterin duygusunu edinerek, oynuyor. Buradaki mesele anlatacağımız şeyin duygusunu edinebilmek. Bunu sağlam şekilde edinebilirsek, sonrasında süsler, yalanlarla besler, ilgi çekici hale getirebiliriz. Oyuncu olacaklar; oyunculuğun Türkiye’deki karşılıkları, adalet duyguları, seçmelerde yapılan eşitsizlikler, sektörün sorunlarını falan öne çıkararak, bahanelerini bulup, hiç kendilerine neden oyunculuk yapıyorum, bana fırsat verilirse ne yaparım diye sorgulamadan, öğrendiklerini papağan gibi tekrar ediyorlar. Kimse kendindeki özgün olanı ortaya çıkarmıyor"

Nuri Bilge Ceylan'dan Zeki Demirkubuz'a:  Gördüğüm kadarıyla bu ceza sana zaten yetiyor Nuri Bilge Ceylan'dan Zeki Demirkubuz'a: Gördüğüm kadarıyla bu ceza sana zaten yetiyor