Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
Grup toplantısını KESK, DİSK, TTB ve TMMOB gibi sendika ve meslek örgütlerinin genel başkanları, temsilcileri ile çok sayıda konuk dinledi.  TBMM'de yapılacak dokunulmaz oylamasını da değerlendiren Demirtaş, "Tek bir arkadaşımız ifade vermeye gitmeyecek. Öyle kolay olmayacak" dedi.  Demirtaş'ın konuşmasından satır başları şöyle:
"Dokunulmazlık haftaya tartışılacak. Biz dokunulmazlık zırhını arkasına sığınmış bir grup değiliz. Milletvekilleri kürsüde yaptıkları konuşmalar dışında dokunulmazlığa sahip olmasın. Milletvekilinin elindeki tek güç konuşmasıdır. Bundan dolayı soruşturma açılmasın bunun dışındaki bütün suçlar dokunulmazlığa açılsın. Hırsızlık mı yaptık, biz yapmadık ama yapanlar var hemen soruşturma açılsın. Bir milletvekili birini dövse dokunulmazlığı var senle ne farkımız var. Sana soruşturmaya açılıyorsa bana da açılsın. Biz bundan korkmuyoruz. Milletvekili Yargıtay’da yargılansın diyoruz. Türkiye gibi yargının bağımsız olmadığı bir ülkede suiistimal olmasın diye diyoruz. HDP’nin teklifi bu, şu gün getirsinler bütün grubumuz evet diyeceğiz. AKP’nin teklifi tam bir kurnazlık. Mevcut dosyalarla tek bir tartışma yapılmadan, tamamı kaldırılacak. HDP için kaldırılacağı da açık. Bunu şevkle de söylüyorlar. Amaç HDP’yi yargı önüne çıkarıp linç etmek.  ‘Parlamento onların ama seçeneksiz değiliz’ Tek bir arkadaşımız kendi ayağıyla ifade vermeye gitmeyecek. Öyle kolay olmayacak, tereyağından kıl çeker gibi olmayacak. Bu grup ömrünün yarısını cezaevinde geçirdi, siz mezarlığın yanından geçerken korkudan türkü söyleyen tiplersiniz. Siz ısrarla hayır diyecekseniz. Bizim de bu adıma karşı atacağımız bir adım vardır. Tüm seçenekler masada. Bizi buraya gönderenler insanlarımız korkmasın. Bize oy veren destek sunmuş, herkes korkacak bir şey yok, paniğe gerek. Başımıza ne getirirlerse getirsinler barış yolundan demokratik siyasetten vazgeçmeyeceğiz. Parlamento onların ama biz de seçeneksiz değiliz.