Bir basın toplantısında Deniz Undav, “Türk kökenli misin?” sorusuna karşılık “Ben herşeyden önce Kürt’üm" cevabını vermesi bir süredir gündemde.

Deniz Undav’ın bu cevabı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desteci’nin tepkisine neden olmuş, Desteci Undav’ın Türkiye vatandaşlığından çıkarılmasını istemişti.

Ayrıca Urfalı ünlü futbolcu Deniz Undav’ın “Kürdüm” diyerek Türk Milli Takımı’nın kendisine gelen teklifini reddettiği öğrenildi.

PEKİ, DENİZ UNDAV KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

19 Temmuz 1996 tarihinde Almanya'nın Achim kentinde Urfalı Ezidi-Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Deniz Undav, futbola TSV Achim altyapısında başladı.

Werder Bremen, SC Weyhe ve TSV Havelse gibi takımlarda forma giyen Undav, 2015 yılında TSV Havelse ile profesyonel sözleşme imzaladı.

Belçika kulübü Union SG'de 33 maçta attığı 25 golle dikkat çeken oyuncu, ardından Brighton & Hove Albion'a transfer oldu.

Sezon başında Stuttgart’a kiralanan Undav, bu sezon 10 maçta 8 gol ve 2 asist ile etkileyici bir performans sergiledi. Deniz Undav, EURO 2024’te Almanya Milli Takımı’nda forma giyiyor.