Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü ve eski AKP İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 16 Şubat'ta Resmi Gazete’de yayımlanan kararla AİB Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilciliği'ne atandı.

Hotar’dan boşalan rektörlük koltuğuna vekaleten atanacak isim netleşti.

İstanbul Üniversitesi 2015 rektörlük seçimlerinde 1202 oy alarak birinci sırada yer alan Raşit Tükel yerine 908 oyla ikinci olduğu halde rektör olarak atanan Prof. Dr. Mahmut AK, DEÜ'ye rektör vekili olarak atandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Sekreterliği tarafından üniversiteye gönderilen yazıda, “Üniversiteniz Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar’ın Akdeniz için Birlik (AiB) Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirilmesi sebebiyle üniversiteniz rektörlük görevini yeni rektör ataması yapılncaya kadar İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak’ın vekaleten yürütmesi uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi.
 

Mahmut Ak, Rektör olduğu dönemde yemekhane zamlarını protesto eden öğrencilerin dilekçe vermemesi için kampüsün kapıları kapatması ile hatırlanıyor.