Yeni Meclis grubunda yaklaşık 25 milletvekilinin bulunması bekleniyor.  

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, TELE1’de ekranlara gelen ‘Kayıt Dışı’ programında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Enginyurt, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ile Demokrat Parti’nin, TBMM’de 20 milletvekili ile ortak grup kuracak yeter sayıya ulaştığını söyledi.

Yaklaşık 25 vekil ile grup kurmayı planladıklarını belirten Enginyurt, “Ekim ayında göreceğiz” dedi.

Enginyurt’un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Bizim Kemal Bey’den (Kemal Kılıçdaroğlu), CHP’den milletvekili alalım gibi bir düşüncemiz asla yok. İYİ Parti’den ayrılanlar var, partisinden mutsuz olduğunu düşündüğümüz, bir sonraki dönemde de aday yapılamayacağına kendinin bile inandığını gördüğümüz insanlar var.  

Böyle bir diyalogla 25 civarında bir grup kuralım diyoruz. Bunu da şunun için kuralım: Ne DEVA ne Demokrat Parti, Meclis’te konuşma hakkımız yok. Grubumuz olmadığı için 1 dakika bile konuşamıyoruz. Ama Meclis’te konuşacak çok kabiliyetli insanlar var. Mesela Salih Uzun, Haydar Altıntaş… Çiftçi konusunda Demokrat Parti’sini söylüyorum… DEVA’da Mehmet Emin Ekmen… Biraz bana test de gelse böyle Güneydoğu kökenli falan, Mustafa Yeneroğlu… Farklı da görsek bize göre farklı ama hümanist bir dünya görüşüyle farklı kesimlere hitap eden. İdris Şahin var, Elif Hanım var. Şu an aklıma gelenler böyle.

"EKİM AYINDA GÖRECEĞİZ"

20’ye ulaştık diyebiliriz. 20’de sıkıntımız yok yani. Ama biz 20 olsun istemiyoruz. Çünkü Allah korusun biri ölebilir, ayrılabilir. En azından 20’yi aşan bir sayı olsun. Ekim ayında göreceğiz inşallah. Beceriksizlik olursa bizden kaynaklanmıştır.”