DEVA Partisi, Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımıyla Ankara’da, Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı düzenledi. Toplantıda 51 belediye başkan adayı kamuoyuna tanıtıldı.

Babacan, şunları söyledi:

"81 ilde, yüzlerce ilçede, gecesini gündüzüne katarak Türkiye için çalışan değerli yol arkadaşlarım; ekonomik krizlerle, hukuk skandallarıyla, yargı darbeleriyle geleceği karartılmaya çalışan ülkemize biraz olsun nefes aldırabilmek için çaba gösteren; her bir köşeye, herkese yetişmek için kimi zaman ailesinden, kimi zaman arkadaşlarından uzak kalmayı sevgili DEVA’lı arkadaşlarım; en büyük teşekkür sizlere. Bugün sizler sayesinde; ailenizden, işinizden, aşınızdan yaptığınız fedakarlıklar sayesinde buradayız. Bugün burada, sizlerin gözünüzün içine baktığımda bir kez daha anlıyorum ki ülkeyi değiştirecek kararlılık yine sizlerde var. Sadece DEVA'da var. 30 Eylül'de yaptığımız tüzük kongremizde açıklamıştık. DEVA Partisi olarak yerel seçimlerde kendi adaylarımızla, kendi ismimizle girme kararı aldığınızı söylemiştik. Derhal komisyonlarımızı kurduk. Aday tespit çalışmalarımızı başlattık. Bugün ilk etapta, ‘Ben varım, buradayım’ diyen 51 belediye başkan adayımızı kamuoyuna tanıtacağız. Ve aynı zamanda, bugün partimizin yerel yönetimler ve şehircilik anlayışını, politikalarımızı, hedeflerimizi sizlerle paylaşacağız. Ayrıca partimizin belediye yönetimiyle alakalı Etik Kurallar Bildirgesini de kamuoyuna yine bugün, buradan duyuracağız. 30 büyükşehrimiz için, 51 ilimiz için, 922 ilçemiz ve 389 beldemiz için, tüm Türkiye için hayırlı olsun diyorum.

"DEVA PARTİSİ’Nİ YENİ BİR İKTİDARI MÜMKÜN KILMAK İÇİN KURDUK”

Çok şükür bizim alnımız açık, başımız dik. Onun için DEVA Partisi'ni kurduk. Onun için cesaretle ‘Biz varız ve buradayız’ dedik. Onun için yanlışlara yanlış, doğrulara doğru diyoruz ve bunu cesaretle söylüyoruz. Hiçbir şeyden korkmadan söylüyoruz. Biz, çok şükür Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmayız. Ve inanın, azimle, iradeyle çalışalım; ‘Doğacaktır vadettiği günler hakkın. Belki yarın belki yarından da yakın.’ Ama çok çalışacağız. Çok çalışmak da yetmez. Doğru değil, dosdoğru çalışacağız. DEVA Partisi yanlışın, haksızlığın, hukuksuzluğun karşısında korkmadan dik durabilen kadrosuyla ve yeni bir siyaset anlayışıyla yola çıktı. Kolay değil. Bu salondaki yüzlerce teşkilat mensubumuz, Türkiye'nin dört bir tarafında yüz binlerce DEVA’lı, gidip ıslak imzasıyla ‘Ben DEVA Partisi'nin üyesiyim’ diye korkmadan, çekinmeden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın parti üyeliğine, o kütüğe ismini yazdıran arkadaşlarımız. Bunların hepsi tek tek birer kahraman. Birer demokrasi kahramanı, hukuk ve adalet kahramanı, özgürlük kahramanı. Hepiniz kahramanlarsınız. Böyle bir ortamda kolay değil. İnsanları çok korkutuyorlar. Kimine havuç, kimine sopa... Hangisi kimin üzerinde işe yarıyorsa. Kendisiyle de değil, çocuğuyla çoluğuyla korkutuyorlar. Gerçekten yazık. Bizler DEVA Partisi'ni, sadece yeni bir siyaseti mümkün kılmak için kurmadık. Biz DEVA Partisi’ni yeni bir iktidarı mümkün kılmak için kurduk. Ve bu yüzden yola çıktık.

"BU İKTİDARDAN KURTULMAK BİZE KALDI, İŞ BAŞA DÜŞTÜ”

Bazen başımıza gelen musibetlerden kurtulmak için kimsenin sizi kurtarmayacağını anlamak ve kabullenmek iyi bir haberdir. Şimdi burada duran, gözlerimin içine bakan değerli yol arkadaşlarıma, ekranları başında izleri izleyen yurttaşlarıma sesleniyorum: Arkadaşlar, haberler iyi. Bu iktidardan kurtulmak bize kaldı. İş başa düştü. Şimdi, sizlere sormak istiyorum. DEVA olarak Türkiye'nin dört bir yanında, elimizin ulaşmadığı tek bir hane kalmayana kadar mücadele edecek miyiz? İl il, ilçe ilçe, belde belde, mahalle mahalle ayaklarınızın altı su toplayıncaya kadar her bir kenara, her bir köşe başına ulaşacak mıyız? Ev hanımlarına, çocuklara, gençlere, kirayı ödeyemediği için evinden atılan o yaşlı teyzelerimize, dedelerimize, evladını şehir dışında okutmak için ek iş yapmak zorunda kalan, ilave gelir peşinde koşan memurlara çaresiz olmadıklarını, çözümün DEVA Partisi'nde olduğunu söyleyecek miyiz? Hangi kesimden olursa olsun, tüm vatandaşlarımıza birbirimizden korkmamamız gerektiğini çünkü DEVA Partisinin burada olduğunu anlatacak mıyız? Asansöre binmekten korkan gençlere anlatacak mıyız? Sevdiğiyle evlenmek için para biriktiren gençlere anlatacak mıyız? Kapı kapı anlatacağız. Bıkmadan, usanmadan anlatacağız. Biraz daha sabır. Ama sabır oturduğumuz yerden bekleyerek sabır değil, çalışarak sabır, aktif olarak sabır."

51 BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TANITILDI

DEVA Partisi’nin açıkladığı belediye başkan adayları ve şehir/ilçeleri şöyle:

“Adana, Pozantı – Mehmet Emin Kaya. Adıyaman, Çelikhan – Mahmut Şahin. Afyonkarahisar, Çay – Mahmut Duman. Ankara, Etimesgut – Süleyman Demir. Ankara, Mamak – Muhammed Hanifi Özhan. Antalya, Aksu – Hakan Halim Okudan. Ardahan, Merkez – Halil Kaçar. Balıkesir, Bigadiç – Cemal Mehmet Nalça. Balıkesir, Edremit – Tevfik Çelik. Balıkesir, Erdek – Murat Sever. Bilecik, Bozüyük – Burak Sel. Bilecek, Merkez – Kadir Emre. Bursa, Karacabey – Yasemin Tuna. Denizli, Beyağaç – Mehmet Özdemir. Diyarbakır Büyükşehir – Cenap Ekinci. Erzurum, Hınıs – Rahim Aydın. Erzurum, Palandöken – Emre Okumuş. Gaziantep, Araban – Ferit Karataş. Gaziantep, Oğuzeli – Mehmet Bozkurt. Gaziantep, Şehitkamil – Okan Kısacık. Giresun, Şebinkarahisar – Hakan Gargun. Gümüşhane, Merkez – Hamza Çakır. İstanbul, Avcılar – Erkan Uzun. İstanbul, Bakırköy – Gökhan Yılmazer. İstanbul, Büyükçekmece – Ekrem Yılmaz. İstanbul, Sancaktepe – Mutalip Geçer. İstanbul, Tuzla – Ceylan Yalçın. İstanbul, Beyoğlu – Cemil Kara. İzmir, Karabağlar – Abdullah Kaya. İzmir, Seferihisar – Emin Yüce. İzmir, Menderes – Gülhan Akyol. Karabük, Eflani – Mustafa Uğur Ceylan. Kayseri, Özvatan – Şahin Çağrı. Kayseri, Pınarbaşı – Fazıl Demircioğlu. Konya, Ahırlı – Hüseyin Geçer. Konya, Saray Önü – Mahpeyker Feryal Karça. Konya, Doğanhisar – Hasan Aksoy. Kırıkkale, Keskin – Esra Yılmaz. Mersin, Mut – Fatma Çelik Kovan. Muş, Korkut – Nimetullah Demirtaş. Samsun, İlkadım – Ender Çıkla. Siirt, Pervani – Refik Öztürkan. Tekirdağ, Ergene – İsa Kalaycı. Şırnak, Güçlükonak – Sebahat Aktuğ. Trabzon, Köprübaşı – Muhammet Yamakoğlu. Trabzon, Beşikdüzü – Ali Öztürk. Tunceli, Merkez – Veysel Güler. Uşak, Banaz – Murat Ahmet Gündüz. Van, Çaldıran – Mehmet Reşat Yıldırım. Van, Bahçesaray – İbrahim Tiryak.”