Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tarafların avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, daha önceki mütalaasını tekrarladı. Müşteki avukatları, tarafların uzlaştığını ve şikayetlerinden vazgeçtiklerini belirterek davanın düşmesini talep etti.

Dilan ve Engin Polat'ın avukatları da müvekkillerinin beraat etmesi yönünde talepte bulundu.

Mahkeme, Engin Polat’ı "gece vakti birden fazla kişiyle konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı ve cezayı erteleyerek, Polat'ın 2 yıl süreyle denetimli serbestlikte tutulmasına karar verdi. "Hakaret", "yaralama" ve "tehdit" suçlarından ise müştekinin şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle dava düştü.

Dilan Polat ise aynı gerekçeyle "hakaret" ve "kasten yaralama" suçlarından ceza almadı. "Tehdit" suçlamasından ise beraat etti.

Davanın Geçmişi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 2 Haziran 2023'te Engin Polat'ın doğum günü için Çekmeköy'deki evlerinde düzenlenen partide, misafirlerden birinin bebeği rahatsızlandı. Doktora gitmek için aracına yönelen misafir, aracının önünde başka bir araçla karşılaştı.

Engin Polat, komşusu Metin S.A.'nın aracını çekmesi için evine gitti, ancak evde bulamadı. Sonrasında Polat çifti, Metin S.A. ile yolda karşılaştı ve tartışma yaşandı. İddianamede, tartışmanın büyümesiyle Metin S.A.'nın darp edildiği ve tehdit edildiği iddia edilmişti.

Dilan Polat için 8 yıl 4 aya kadar, Engin Polat için ise 11 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edilmişti.