Disney+’ın şifre paylaşımını engelleyeceği haberleri ortaya çıkmıştı. Disney CEO'su Bob Iger, değişikliğin Eylül ayında tamamen yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Karara göre kullanıcılar, hesap bilgilerini ev dışındaki kişilerle paylaşamayacak.

Webrazzi'den Candeğer Muradoğlu'nun haberine göre; geçtiğimiz Şubat ayında ücretli paylaşım uygulamasının detayları açıklanmıştı. Bu uygulama ile kullanıcılar, aylık ekstra bir ücret ödeyerek şifrelerini başka kullanıcılar ile paylaşabilecek. Söz konusu özelliğin Haziran ayında test edilmeye başlandı.

Ek Ücret Talebi

Disney+, Eylül ayında ücretli paylaşım özelliğini daha fazla kullanıcıya sunacak. Netflix'in geçen yıl uygulamaya koyduğu ücretli paylaşım modeline benzer bir yaklaşım benimseyen Disney'in bu hizmet için belirleyeceği ücret ise henüz açıklanmadı. Netflix'in ek kullanıcı için aylık 7,99 dolar talep ettiği biliniyor.

Ayrıca the Walt Disney Company Limited; Disney+, Hulu ve ESPN Plus'ın fiyatlarını Ekim ayında artıracak. Şirket, fiyat artışının abone kaybına yol açmayacağını düşünüyor. Walt Disney Company Limited'ın bu çeyrekte Disney Plus, Hulu ve ESPN Plus'tan ilk kez kâr etmeye başladığını ve fiyat artışlarıyla karlılığını sürdürmeyi hedeflediği söylenebilir.

Ancak Disney'in şifre paylaşımını kısıtlaması ve fiyatlarını artırması, kullanıcıların maliyetlerini artırabilir ve hizmetin erişilebilirliğini etkileyebilir. Bu değişikliklerin Disney+ için nasıl sonuçlanacağını ise zaman gösterecek.