Newroz Parkı'ndaki kutlamaya DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Leyla Zana, TJA temsilcileri ve çok sayıda konuk katıldı.

Leyla Zana, Tuncer Bakırhan ve DEM PARTİ milletvekilleri alana birlikte giriş yaptı.

YAĞMURA RAĞMEN ALANA GİRMEYİ BEKLİYORLAR

Bu yıl Newroz alanına giriş 6 farklı kapıdan yapıldı. Polisin oluşturduğu güvenlik kapılarında saat 08.30'da alana girişin yapılabileceği duyurulmuştu ancak kapılarda biriken insanlar henüz alana alınmadı. Yağmurlu havaya rağmen alana giriş için yüzlerce kişi arama noktalarında bekletilti. Gençler ise Newroz kutlaması için alana girmeyi beklerken halay çekti.

Kemal Kurkut'un ve Mahsa Jîna Emini'nin fotoğraflarının asılı olduğu Newroz alanı, 'Her dem Kurdî Li her derê kurdî', Kurdî Bextê Kurda ye', Ji bo Kurdi Statu' yazılı dövizler ile süslendi.

İstanbul Newroz'unda sahne alamayan şarkıcı Emel Mathoulti de alana giriş yaptı.

'BİNLERCE ANNE ÖZGÜRLÜK VE BARIŞ İSTİYOR'

TJA adına konuşan Rezan Sarıca, "Özgür kadınları selamlıyorum. Newroz bizler için sadece kutlama değil direniştir. Özgürlüğün haberidir. Zindanlara özgürlük diyeceğiz hep bir ağızdan. Bugün binlerce barış annesi özgürlük istiyor, barış istiyor. Ve bu şiarla 'Jin Jiyan Azadî' sloganını dünyaya yayacağız. Biz özgür kadınlar tutuklanmaktan korkmuyoruz. Özgür kadınların Newrozunu kutluyorum" diye konuştu.