Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki ekili alanlarda yangın çıktı. Yerleşim yerine sıçrayan alevlerin arasında kalan iki kişi öldü. 

AA'nın aktardığına göre henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin'den itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre ise alevler bölgedeki yerleşim yerine sıçradı.

Ölü ve yaralıların olduğu iddia edilirken, Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Kudret Uçuk “Durum çok kötü. Kaymakama Valiye haber verdik ve helikopter istedik. Ancak hala gönderilmiş değil. İtfaiye ekipleri ile yangına müdahale edilemiyor. İtfaiye yetersiz kalıyor. Bir an önce helikopterle müdahale edilmesi gerekiyor. Orada insanlar yanıyor” dedi.

'HAVADAN MÜDAHALE EDİLSİN' ÇAĞRISI 

Çınar Belediye Eşbaşkanı Semra Akyüz ise yangının büyük olduğunu, ölü ve yaralıların bulunduğunu belirterek, “Yangına karadan müdahale zor. Bir an önce havadan müdahale edilmesi gerekiyor” çağrısı yaptı.

VALİ SU: YANGININ NEDENİ ANIZ

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, yangının kaynağının anız kaynaklı olduğunu söyledi. 

2 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Vali Su şöyle devam etti: "Otlar ve anız birlikte yanarak çok geniş alana yayılmış. Maalesef 2 vatandaşımız da bu yangın içerisinde kalarak hayatını kaybetti. Şu anda tüm ekiplerimiz yangın söndürme çalışmalarına devam ediyor. Ben de alandayım. Jandarma Komutanımız, kaymakamız, ekiplerimiz hepimiz alandayız. Şu anda söndürme çalışmalarını koordine içerisinde yürütüyoruz."

Kaynak: aa