7.7 ve 7.6 şiddetinde yaşanan depremden etkilenen Diyarbakır'da ölü sayısı 182’ye, yaralı sayısı ise bin 80’ne yükseldi. Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Kriz Masası verilerine göre, 182 kişi yaşamını yitirdi, bin 80 kişi yaralandı, yaralılardan 130’unun tedavisi sürüyor. Durumu ağır olan 32 kişinin ise yoğun bakım ünitelerinde tedavileri devam ediyor. 

YENİKÖY MEZARLIĞI’NA 152 CENAZE DEFNEDİLDİ

Diyarbakır Valiliği’nin veri paylaşmaktan kaçındığı kentte, sadece merkez Rezan ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’na şu ana kadar 152 kişinin cenazesi defnedildi. Çevre, il, ilçe ve köylere gönderilen cenazelerle birlikte bu sayının daha fazla olduğu tahmin ediliyor. 

CENGİZLER APARTMANI’NDA BİR CENAZE ÇIKARILDI

Enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü diğer bir apartman olan Cengizler Apartmanı enkazından sabah saatlerinde bir erkeğin cansız bedenine ulaşıldı. Buradaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 

DİYAR GALERİA’DA 3 CENAZE DAHA ÇIKARILDI

Dünden beri bazılarının canlı bazılarının ise cansız bedenlerine ulaşıldığı Diyar Galeria AVM binasının enkazında dün akşam saatlerinde 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Son 3 kişiyle birlikte Diyar Galeria’nın enkazından çıkarılan kişi sayısı 116’ya yükseldi. AFAD yetkililerinden alınan bilgiye göre, en kaz altında en az 80 kişi daha bulunuyor. 

4’ÜNCÜ GÜNDE ENKAZDAN CANLI ÇIKARILDI

Enkaz kaldırma çalışmalarının bir diğer adresi olan Rezan ilçesinde bulunan Yoldaş Apartmanı’nın enkazında gece yapılan arama kurtarma çalışmalarında Yazgül Çaçan adlı kadın sağ olarak çıkarıldı. Çaçan tedavi altına alınırken, aynı aileden olduğu tahmin edilen 3 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. 

AKAR (HİSAMİ) APARTMANI’NDA 2 CENAZE ÇIKARILDI

Kentte en çok kaybın yaşandığı apartmanlardan biri olan Akar (Hisami) Apartmanı’nda enkazında dün gece eş olduğu belirtilen 2 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. 

İKİ KADINLA İRTİBAT KURULDU 

Enkazda Beşiri Yıldız ve aynı aileden ismi öğrenilmeyen bir kadınla irtibat kurdu. Hayatta olan Yıldız ve ismi öğrenilemeyen kadını kurtarma çalışmaları sürüyor.

MORGLARDA 33 CENAZE 

Edinilen bilgiye göre, hastane morglarında da en az 33 cenaze bulunuyor. Bu cenazelerden birinin kimliği henüz bilinmezken, toplam 12 cenaze Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda, biri kimliksiz 12 cenazenin ise Diyarbakır Adli Tıp Kurumu morgunda, yine biri kimliksiz 9 cenazenin ise Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi morgunda bekletildiği öğrenildi. 

Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi morguna kaldırılan 7 kişinin cenazesini almak için hastaneye akın eden yakınlarının ağıtları yürekleri dağladı. Yaşamını yitirenlerden Rozerin Batmaz ve Yasin Batmaz adlı çift, bu gün yakınları tarafından Yeniköy Mezarlığında toprağa verildi.