Türkiye normalleşme sürecine girerken Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir, kentteki hastanelerde ulaşılan en yüksek koronavirüs vaka sayısına ulaşıldığını duyurdu.

Koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesiyle birlikte Diyarbakır'da hastanelerde kayda geçen en yüksek vaka sayısına ulaşıldı.

200 KİŞİ HASTANEDE 300'Ü AŞKIN KİŞİ EVDE İZOLASYONDA

Koronavirüsle mücadelede normalleşme dönemine geçildiği iddia edilen Türkiye'de her gün yeni vaka ve karantina haberleri gelmeye devam ederken, Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir kentteki vaka sayısında en yüksek sayıya bu dönemde ulaşıldığını açıkladı. Diyarbakır’da vaka sayısı bin 150’yi aşarken, Ramazan Bayramı'ndan sonra testi pozitif çıkanlardan 20’si ağır 200 kişi hastanelerde, 300’ü aşkın kişi de evlerde izolasyon altında tutuluyor.

10 GÜNLÜK ARTIŞ 3 AYLIK ARTIŞI GEÇTİ

Tedbiri elden bırakmanın Diyarbakır'da ağır sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken Demir, "Sıcaklığın gelmesiyle beraber yaratılan virüs bitti algısı pahalıya mal oldu. 10 günlük süre zarfındaki artış 3 aylık artışı geçmiş durumda. Sıcaklıkların gelmesiyle birlikte virüsün bitmesi mümkün değil. Dünyanın en sıcak ülkelerinde de virüs durumu mevcut. Damlacık yolu ile bulaşan virüsün aşısı dahi bulunmamış. Yani düşünün virüs kapan bir kişi 100 kişinin içine girerse damlacık yolu ile buradakilere bulaştırabilir" dedi.

EN YÜKSEK HASTA SAYISINA ULAŞILDI

Mezaopotamya Haber Ajansı'na konuşan Demir, "Önlemlerin gevşetildiği 1 Haziran itibariyle Diyarbakır’da vakaların yeniden hızlıca arttığını gözlemliyoruz.  Son bir haftadır hasta sayısında ciddi artış var. Pandeminin başlangıcından bugüne kadar Diyarbakır’da hastanelerde takip edilen en yüksek hasta sayısına ulaşılmıştır" ifadelerini kullandı.